15 irriterande saker som falska & # 34; nerd & # 34; hipsters gör

15 irriterande saker som falska & # 34; nerd & # 34; hipsters gör

Introduktion

Oavsett vad du tycker om den potentiella sexism inneboende i "idiot nörd flicka" meme, är det omöjligt att förneka att "nörd" och "nörd" kultur har funnit sin väg in i mainstream. Intressen som en gång hånade och skydde som sysselsättningar av oljig, socialt odugliga tonåringar nu bärs som hedersmedaljer, eller mer speciellt, faux-blekta superhero t-shirts och massproducerade cosplay kostymer ära. Det finns ingen "nörd kort" eller barometer av nerdiness mot att mäta oss, men det går inte att förneka att den nuvarande popularitet subkultur har lett till några ganska irriterande beteende från (både manliga och kvinnliga) borderline hipster typer som don en par av linslösa glasögon, titta på en enda episod av Star Trek och sedan lägga på Twitter om hur "nerdy" de är. Saker som...

# 1 - Att bära t-tröjor de inte förstår

Iklädd en t-shirt fyllda med Marvel tecken när du inte har så mycket som läser en komisk är som att bära en t-shirt av ett band som du har inte ens lyssnat på. Att köpa en t-shirt med seriefigurer (eller någon annan nerdy strävan) på det är inte som att köpa ett par designerjeans. Du kan göra både eftersom det anser att det gör att du ser cool, men t-shirt sänder ut ett meddelande till verkliga medlemmarna i subkultur som du är en av dem. När de närmar dig och ber dig som din favorit Marvel karaktär är och du svarar, "err ... The Green Lantern" geek-ilska är helt motiverat. Du är bara en poser.

# 2 - säga att de är en nörd

Så att vi inte glömmer, är termen "nörd" inte traditionellt en smekning. Det är i grunden en lekplats förolämpning, ett sätt att förringa människor som inte delar dina testosteronstinna hobbies och råkar bära roliga glasögon. Det är en av anledningarna till att verkliga nördar inte presentera sig som en nörd när de först träffa människor. Nerds behöver inte identifiera sig med en gigantisk neonskylt; deras nerdiness bara blivit mer och mer uppenbart ju mer tid du spenderar med dem. Att säga att du är en nörd betyder bara att du har så lite personlighet som du fäster dig en nedsättande titel som det är en livflotte. Verkliga nördar kallas nördar av andra människor.

# 3 - Lås nerdiness genom förtrogenhet med Star Wars / Trek ...

Star Wars och Star Trek är två av de mest lätt identifierbara föremål för nerd uber-fandom, till stor del på grund av de uppenbara kostymer, allestädes närvarande citerar och deras ganska stora pop-kultur profiler. Problemet är att veta om de mest populära inslagen i nörd kultur gör dig inte en. Det är som att säga att du är en film buff eftersom du en gång sett Nyckeln till frihet. I båda fallen är allt du har gjort titta på en populär film. Detta gör dig inte en science fiction-nörd eller en filmfantast, du fortfarande bara en vanlig människa.

# 4 - ... Men ständigt felcitera eller mis-referens det

Misquotation och bristfälliga referenser är en av de viktigaste tecken på en falsk nörd. Han eller hon är fullt medveten om att ta på sig denna roll, måste de vara passionerad nog att tala om deras intresse en hel del, och att citat skickas runt som samlarkort. Så, söka hans sinne för att en gång han såg ett avsnitt av Star Trek (men var upptagen läsning Buzzfeed), drar han en falsk referens ur bakhuvudet eller patchar ihop ett citat från godtyckliga ord som Leonard Nimoy sa en gång. För honom är det nerdy grooming beteende går bra, tills han blir påmind av några irriterade fans att ingen är inte Worf i den ursprungliga serien, och linjen är inte "de behov få uppväger behov många. "

# 5 - Lär om att vara en nörd från "The Big Bang Theory"

"The Big Bang Theory" är en av de potentiella orsakerna till den ökande betydelse av nörd kultur, men att lära sig om att vara en nörd genom att visa enbart är ungefär lika otillräcklig som att lära sig simma genom att titta på en video av en fisk. Det är helt enkelt uppenbart när en självutnämnd nörd förklarar något som Dopplereffekten i exakt samma ord Sheldon använder eller bara känner mycket specifika saker om seriefigurer att informationen har sållats ut av en Big Bang Theory episod för senare uppstötningar. Ingen tror att du är en nörd, du bara titta på en populär och lättillgänglig sitcom.

# 6 - Upprepa vanliga missuppfattningar

Vanliga missuppfattningar är den typ av sak du kommer gärna rätt personer om utan att få irriterad. Det spelar ingen irritera dig om en vanlig människa, till exempel, citerar Sherlock Holmes som säger "elementärt, min käre Watson" eller upprepar ofta citerade-men-obefintlig "Beam me up, Scotty." Du kommer att dela din frågesporter och de kan göra en vagt intresserad buller som svar. Allt detta förändras när personen identifierar sig själva som "töntig" om ett visst ämne men ändå gör dessa misstag. Om du ringer Link "Zelda", men fortfarande anspråk på att vara en "total spelnörd," alla omedelbart hatar dig.

# 7 - glasögon de inte behöver

Här är en snabbguide för att avgöra om du är en poser, borderline-hipster, wannabe-nörd eller bara en ren idiot: om du bär tjocka glasögon utan linser i eller receptfria sådana, är du. Chockerande, inte glasögon inte riktigt göra dig intelligent, inte heller de gör du en nörd. Glasögon antingen betyda att du har äkta synstörningar eller om du har en odiagnostiserad brist-på-är-personlighet problem.

# 8 - Post "nerdy" bilder på sig själva på sociala medier

Publicera en bild av dig själv med glasögon eller poserar med en orörd Xbox-handkontrollen och hash-taggning det "#nerd" är ett garanterat sätt att piss off hela Internet. Ungefär som att införa själv som en nörd, är så transparent som de icke-linser i dina glasögon ramar denna typ av hyper-synlig försök att placera sig själv i ett tillfälligt populära subkultur. Om var verkligen en nörd, skulle du inte vara avsiktligt dokumentera bevis till förmån för den definition, skulle det bara vara där.

# 9 - Anspråk "f-ing kärlek vetenskap", men vet ingenting om det

En annan underavdelning av nörd-dom är vetenskapsgeeken. Facebook-gruppen hänvisas till ovan är ett perfekt exempel på problemet med falska nördar - "böjelse" sidan är en synlig och märkbar sätt att identifiera dig som har nerdy intressen. Men om du bara titta på vackra bilder som publiceras på sidan och vet faktiskt inte det första om vetenskap, du är bara en irriterande poser. Du säger att du älskar Einstein, men titta på någon kuk-eyed när de börjar prata med dig om speciella relativitets, eller gnälla på sociala medier om att rädda delfinerna men förstår inte varför letar efter korall är drastiskt viktigare.

# 10 - Använd t-shirts med ordet "nörd" eller "nörd" på det

En annan form av uppmärksamhetssökande "look-jag-a-ordentlig-nörd" idioti bär en t-shirt med orden "nörd" eller "nörd" skrivet på det. Detta är inte ens försöka; åtminstone människor med seriefigurer på sina skjortor påminna riktiga nördar av tecken som de älskar. ensam hela ordet "nörd" eller "nörd" gör är att fungera som en deprimerande påminnelse om att en subkultur du identifiera sig med har förvandlats till en tom mode uttalande.

# 11 - anspråk på att vara en gamer nörd trots endast äga SingStar och Call of Duty

Att vara en gamer är ganska lätt, om du råkar njuta spendera timmar efter timmar att bemästra något som nästan kommer definitivt aldrig vara användbart för dig i det vanliga livet, är det. Spelare ägna sig åt att slå en till synes ouppnåeliga rekord eller utjämning upp en pixelated mage för något annat än ren njutning av det skälet. De söker nya spel, äger mammut samlingar kommer de aldrig få igenom och är alltid i färd med att arbeta sig igenom några inbillade sfär. Om du säger att du är en gamer geek, men de enda spel du spelar är Call of Duty, Farmville och SingStar, du är helt enkelt fel.

# 12 -Don sätta tillräckligt insats i sina kostymer

Klä upp för en konvention eller maskeraddräkter parti är en av de gånger det är bra att vara en nörd. Hälla över till synes ovidkommande detaljer för att göra det allra bästa kostym du möjligen kan (och gör det själv, eftersom ingen annan bryr sig om detaljerna tillräckligt) är en glad och märkligt givande upplevelse. Tecknet på en falsk nörd är någon som köper en massproducerade Spiderman kostym men inser inte färgerna inverteras eller spindeln symbolen ser ut som det har varit klämd i en mugg. En riktig nörd märker en out-of-plats söm.

# 13 - Försök alltför svårt att se den del ...

Om dina kläder är noggrant koreografe att maximera "Jag är en nörd" vibe du är desperat att ge ut, är du inte en nörd. Verkliga nördar försök inte, de bara är. Återigen kommer den irriterande beteende från en önskan att identifieras som något annat än vad du egentligen är. Om varje enskilt objekt på dina kläder innehåller en nerdy referens, du förmodligen desperat klamrar sig fast på något du kommer aldrig att bli.

# 14 - ... Men inte investera önskad tid i sin hobby

Att vara en nörd är om utgifterna alldeles för lång att göra saker. Du behöver egentligen inte en encyklopediska kunskaper om bit-tecken i Star Wars, eller förmågan att återskapa ganska mycket helheten av Firefly från minnet, men nördar älskar sina fritidsintressen så mycket och tillbringar så mycket tid med dem att det bara faller sig naturligt. Alla denföregivna nörd som inte har sjunkit alldeles för mycket tid i en helt meningslös strävan har inte lidit för titeln, och det är en av de mest irriterande saker för alla.

# 15 - inte omfatta personer med gemensamma intressen

Fashionabla, poser "nördar" är irriterande; ganska mycket alla stämmer överens med uppgifterna. Om du låtsas vara något du inte - oavsett vad det är - du är förmodligen en irriterande person. Men hela frågan med "falska nörd flicka" är ett symptom på ett djupare problem, och tvär undersöka varje anspråk på geekdom är inte vägen framåt. Om du är verkligen en nörd, när du möter någon som delar din passion, du giddily börja diskutera det med dem, i hopp om att starta en bafflingly komplicerad diskussion om din favorit karaktär eller en bisarr plotline. Om personen visar då att de faktiskt bara låtsas vara en nörd, med alla medel bli irriterade av vilseledande sociala signaler. Men om man antar att de är en poser omedelbart och sedan ställa om att visa din överlägsna kunskap, är du faktiskt problemet. Agerar bättre än mindre nerdy människor kan vara mer nyanserad, men det är lika falsk ett sätt att göra anspråk på äkta nerdiness som en lins fritt par glasögon.