Bungalow vs. ranch stil hus

Bungalow vs. ranch stil hus


Bostads design har utvecklats över tiden. Förändringar i smak och livsstil, har förbättringar i byggmaterial och byggmetoder, och framsteg inom arkitektur medfört många ändringar i stilar av bostäder. Influenser från andra länder har spelat en stor roll i amerikansk design. England, till exempel, gav oss våra första kolonialstil hem, och Medelhavet stilar påverkades av italienska renässanspalats. Två bestående typer av arkitektoniska stilar, som fortfarande används mycket i USA, är bungalow, som har sitt ursprung i Indien, och unikt amerikansk ranch-stil hus.

Bungalow vs. ranch stil hus

Historia

I början av 1900-talet, bungalow var trenden i bostads stilar. Baserat på arkitekturen enkla hem i Indien, dessa hem blev så populär att Sears, Roebuck Co erbjöd planritningar för dem i sin 1926 katalog. Inverkan av den spanska hacienda och Frank Lloyd Wrights prärie-stil hem, i kombination med populariteten av bungalow, lett till ranch stil hem, eller "ranchägare." Den första ranchägare byggdes i San Diego 1932.

Funktioner

Även idag finns det många varianter av bungalow, den ursprungliga bungalow var en och en halv berättelse hem med en låg sadeltak, som ligger i en trädgård. Interiören presenterade en grupp av rum som ringlar sig runt i främsta rummet. Inbyggda ins var populära, från skåp och hyllor till sittmöbler. Den mest identifierbara inslag i en ranch stil hem är layouten. Horisontell, antingen L- eller U-formad, är Rancher layout vandring, och inkluderar stora fönster och ett sadeltak. Interiören är öppen och luftig med några väggar. Eftersom den är konstruerad för att dra fördel av California väder och landskap, ranchägare ha flera fönster.

Geografi

Den första bungalow designades i slutet av 1800-talet och bygger på Cape Cod i Massachusetts. Det innehöll två våningar och en planlösning som var mycket större än efterföljande bungalows. Ranch stil hem har sitt ursprung i Kalifornien. Arkitekten Cliff maj anses vara "fadern av California rancher." Han kombinerade påverkan av hans barndomshem - en ranch i San Diego - med latinamerikanska hacienda stilar förde till staten genom tidiga spanjor bosättare.

Inflytande

Ranchägaren blev så populär att stilen spred sig snart till andra delar av världen. Idag kan du hitta ranchägare byggdes på 1950-talet i Australien, Schweiz, Venezuela och Irland. I Amerika är stilen upplever ett uppsving i popularitet. Den amerikanska bungalow har utvecklats under åren till att omfatta många olika stilar. Den amerikanska Craftsman bungalow, en stil populär i början av 20-talet, används lokalt hantverk objekt, till exempel glas och metall arbete, att lägga till enkel elegans till stilen. Tänk Stickley möbler och du kommer att få en uppfattning om Craftsman rörelsen i arkitektur. Denna stil fortsatte med att påverka Art Deco-rörelsen på 1930-talet. Inverkan av bungalow stil har spridit sig långt och fortsätter att påverka arkitektur och design stilar.

Bevarande

Sedan början på 1990-talet, har preservationist grupper gjort stora framsteg för att rädda USA: s historiska arkitektur. Det nationella registret över historiska platser har sett ett uppsving i nominerade egenskaper. Unga, första gången hem köpare har gett nytt liv till befintliga bungalows och ranchägare. Dessa nya husägare har funnit att, på grund av sin enkelhet, dessa hem är lätt att uppdatera och ändra. Utvecklare bygger nya ranchägare samt med hjälp av slagord som "historia värt att upprepa," att dra in köpare som är intresserade av att köpa in denna "retro renässans."