Hur man tar bort en dräneringsplugg i en dusch

Hur man tar bort en dräneringsplugg i en dusch


Rengöring ett badkar avlopp på regelbunden basis håller träskor av hår och skräp till ett minimum. Dräneringspluggar komplicera den här proceduren om du inte vet hur man tar bort dem, och varje modell har sin egen metod för borttagning. Lyckligtvis alla är enkel och kräver få verktyg och endast några minuter.

Instruktioner

Hävarm-Controlled

1 Dra ut pop-up propp i avloppet, om det är den stil du har. Om proppen dyker upp och ner när du flyttar en spak på overflow plattan - den runda metallplattan under badkaret pipen - du har en pop-up propp. Detta bör komma ut utan användning av verktyg. Proppen är fäst vid en stång som kallas en vipparm, som kommer att komma ut tillsammans med proppen.

2 Skruva loss de två skruvarna i overflow plattan om du har en kolv stil propp. Avloppet sig kommer att vara vanligt med inga rörliga delar om du gör.

3 Börja dra plattan av. En hel montering av metall länkar kommer att komma ut tillsammans med det, så bli inte orolig. Dra ut spillplåten och montering är allt du behöver göra för kolven stil proppar eftersom proppen är i denna församling.

Inga-Lever Styles

1 Vrid avtappningspluggen moturs om spill plattan inte har en spak. Pluggar som du push and pull eller vända sig till öppna och stänga bör skruva ur avloppet.

2 Leta efter en liten skruv i sidan av pluggen gängor om kontakten unscrews bara en del sätt. Lossa skruven halvvägs och skruva pluggen hela vägen. Du kan behöva ta ut skruven att lossa kontakten.

3 Stäng flip-stil pluggar; dessa har en central skiva som du trycker ner på ena sidan för att öppna. Placera en sugkopp över kontakten, tryck ner och dra upp när du har en bra tätning.