Hur man blir ett geni med datorn

Hur man blir ett geni med datorn


I dagens värld, persondatorer är nästan lika vanligt som att ha normerna i hemmet komfort såsom spisar, sängar och kylskåp. Fenomenet har spridit sig över hela världen för alla de utvecklade länderna. På arbetsmarknaden, är inte längre tillräckligt att datorkunnig. För att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden, kommer att utveckla en kompetens inom datorer ställa dig över andra sökande.

Instruktioner

Hur man blir ett geni med datorn

1 Börja med grunderna. Presentera dig själv igen till saker om datorer som du tar för givet som gemensamma kunskap och använda den som en grund för att bygga upp. En unik inlärningsteknik jag använder är att närma sig ett ämne som om jag var ett barn lära sig det för första gången. Gå till biblioteket och kolla in några böcker om lärande datorer från avsnittet tonåring läsning. De är oftast kortare böcker som bara betonar grunderna, men de är stora triggers för att hjälpa dig att begränsa vad som verkligen gnistor ditt intresse om datorer. Krafsa några anteckningar på dator ämnen som du vill få mer djupgående kunskap om.

2 Läs vuxna böcker om lärande datorer. Ta anteckningar du har nedtecknade efter skumma tonår böcker och hitta vuxna böcker om mer specialiserade ämnen läsnivå. Skumma igenom dem innan du köper dem eller kolla in dem att se till att de är skrivna på ett sätt som inte kommer att helt förvirra dig. Ofta är dessa böcker skrivna av datorentusiaster antar att läsarna har en viss kompetensnivå som kan långt fram till dig.

3 Befriend ett nätverk av nördar. Sök på nätet för forum där dator nördar chatta med varandra. Denna klick kan vara lite snooty, men om du visar att du är seriöst intresserad av att bli en dator geni de kommer att vara bra mentorer. Som du läser och forska, använder en bärbar dator för att skriva frågor om ämnen som du inte förstår eller som inte täcks i detalj i böckerna. Teknik förändringar i världen av datorer och teknik som en del av den information från de böcker du kommer att läsa kan vara föråldrad. Använd nördar att hålla dig ajour.

4 Sätt upp mål för vad du vill uppnå. Varje vecka eller varje månad att försöka nå ett nytt mål. Michael J. Gelb, säger nytänkande konsult, "Det är en sak att drömma stort, men man måste organisera dröm till en manifestationsprocessen." Oavsett om du vill skapa webbplatser, utveckla mjukvara eller bygga en dator från grunden, arbete i etapper tills du är kunnig i varje aspekt av datoranvändning, programmering och underhåll.

5 Ta klasser på lokal högskola eller hyra en dator handledare. Klassrummet lärande kan knyta allt som du har läst i böcker och försökte på egen hand på ett sätt som smälter alla dina lärande tillsammans. Anställa en handledare är att ta klassrummet lärandet till en mer intim nivå. Handledaren kan förklara på ett sätt som du lär dig bäst mot ett klassrum lärare som förklarar begrepp till 5, 10 eller 30 personer som alla processinformation på olika sätt.

6 Practice vad du har lärt dig. Neurolog David J. Levitin säger: "Den framväxande bilden från sådana studier är att tio tusen timmar av träning som krävs för att uppnå den nivå av behärskning i samband med att vara en världsledande expert - i något" Erbjudandet att göra gratis dator underhållsprojekt för vänner och familj. Design program för lokala företag. Fortsätt att utmana dig själv.

7 Bli certifierad. På arbetsmarknaden, desto fler certifieringar du har i datorprogrammering och verksamhet, desto mer av en tillgång som du kan vara att företaget. Certifieringar, såsom CompTIA A +, är en industri accepterat sätt att visa att din expertis har testats och visat i datorstöd. Certifieringar du fortsätta bör vara i linje med din ultimata karriärmål.