Felsökning en Westell modem 6100F

Felsökning en Westell modem 6100F


Westell 6100F enheten är ett DSL-modem som används av flera stora bredbandsleverantörer, inklusive Verizon och AT & T. I likhet med andra DSL-modem, är enheten känslig för anslutningsproblem som kan komma från olika källor. Identifiera potentiella problem med Westell 6100F kan bidra till att återställa en icke-fungerande DSL-anslutning.

Instruktioner

1 Stäng av modemet med hjälp av strömbrytaren eller kopplar bort den från strömkällan. Efter 15 sekunder, vrid modemet på igen. Låt ca 45 sekunder för modemet att synkronisera DSL-anslutning, och sedan försöka ansluta till Internet igen.

2 Se till att alla kabelanslutningar är säkra, och att DSL-linjen filter är på plats. Lösa eller urkopplade kablar kan störa DSL-anslutning. Saknade filter kan orsaka dålig signal och svårigheter att synkronisera DSL-linjen.

3 Kontrollera datorns nätverkskort för korrekt funktion. Den gröna LED-lampan på datorns nätverkskort bör belysas om kabeln mellan datorn och modemet är korrekt ansluten.

4 Stäng av alla anslutna datorer i nätverket. Starta och försök varje dator individuellt för att isolera eventuella problemkällor. Frågor som motstridiga nätverksadresser av datorer som delar samma nätverksanslutning kan orsaka Internetanslutning misslyckanden.