Moon hantverk för barn

Moon hantverk för barn


För barn, är rymden en spännande plats fylld med mystik och undra. Som de lär sig om utrymme, barn upptäcka att det finns mer i livet än de själva och deras närmaste omgivning. När undervisa barn om rymden, börja med månen, eftersom det är en framträdande objekt på natthimlen och de har kännedom om det genom barnvisor. Hantverk i samband med månen kan hjälpa dem att få en större förståelse för denna nattetid klot.

Månfaser

Detta hantverk hjälper barn att förstå månens faser. Köp en leverans av svampar och skär dem i former som liknar de månens faser, en fjärdedel, halv och full. Ge varje barn med en bit svart konstruktion papper och vit eller grå Tempera färg. Låt dem doppa svamparna i färg och stämpla månens faser på konstruktion papper. För den nya månen, bör de lämna ett tomt utrymme, följt av kvartalet månen halvmåne och fullmåne. Använd vit krita för att skriva ut namnet på varje fas under varje bild. Barn kan använda det färdiga projektet att avgöra vilken fas den riktiga månen är i varje natt.

kratrar månen

Kratrar är ett av de intressanta funktionerna i månen. Ge barn med papperstallrikar, förpackning jordnötter, lim och silver glitter. Låt dem täcka papperstallrikar med lim och på måfå placera packning jordnötter ovanpå limmet. Medan limmet fortfarande är vått, instruera barn att täcka packning jordnötter med mer lim. Håll deras tallrikar över en låda, låt dem skaka silverglitter över toppen av farkosten. Slutresultatet blir en gnistrande måne dekoration komplett med kratrar.

Man in the Moon

Efter att ha förklarat mannen i månen barn, låta dem göra ett hantverk som visar denna kända inslag. Instruera barn att klippa en stor cirkel av ek tag (ett brädliknande material affisch). När de har sina cirklar, låt dem måla hela ytan med glöd-in-the-dark färgen. När färgen har torkat, ge barn med grå kritor och bilder som visar mannen i månen. Låt dem använda bilderna som en guide för att skapa den här funktionen på sina cirklar med de grå kritor. När farkosten är klar, kan barnen hänga dem i deras sovrum och se mannen i månen varje kväll innan de somnar.