Hur fixar ett laminat bänkskiva

Hur fixar ett laminat bänkskiva


Laminat bänkskivor fortfarande en populär kök och badrum motverka val. Med en sömlös utseende, en variation av färgval och motståndskraft mot fläckar, är laminat anses ganska robust. Men med ålder, slitage eller exponering för mycket vatten eller värme, kan laminat börja att skala bort eller chip. Repor, skadade kanter och andra ärr kan repareras i många fall utan att byta ut hela ytan.

Instruktioner

Sprickor, chips och repor

1 Fukta en mjuk trasa i varmt tvålvatten och vrida väl för att undvika översvämningar laminatet, orsakar mer skada på disken yta. Torka av bänkskivan med cirkelrörelser. Använd en mjuk borste, såsom en vegetabilisk pensel, för att ta bort inbäddade smuts, fett och olja - särskilt i sömmarna eller texture mönster. Skölj med rent vatten och låt torka en timme eller två.

2 Fyll chips, sprickor och stora repor med laminatreparationspasta eller färgad epoxi, köpt i en sats. Blanda efter behov och applicera en liten mängd pasta eller epoxi, med användning av en spatel eller liknande verktyg för att trycka in i tomrummet. Fyll hålet helt och sedan skrapa bort överflödigt att jämna reparationen med bänkskivan. Låt torka helt.

3 Sand över den reparerade delen, undvika oskadade områden. Använd en fin slippapper och använd inte en slipmaskin. Rengör med en mjuk trasa när du är klar för att ta bort eventuella sliprester kvar på bänken.

4 Sprid en bil eller möbelvax över bänkytan för att fylla små repor, gnugga in med en mjuk trasa med cirkulära rörelser. Tillämpa regelbundet efter reparationer är klar; en gång per månad polish kommer att hjälpa din laminat bänk ser skinande nya.

5 Spraya eller borsta på ett laminat täck till hela bänkytan för en klar, skyddande yta. Låt täck torka ordentligt innan du använder bänkskivan, typiskt fyra till sex timmar.

peeling kanter

1 Dra en lös laminatkanten bort från bänkskivan för att kontrollera om någon mat eller skräp bakom laminatremsor; undvika att dra ut för långt, eftersom du inte vill att bända loss den återstående bandet också. Skrapa bort eventuellt skräp närvarande med en spatel eller liknande föremål.

2 Värm en kläder järn på inställningen "bomull", utan ånga. Tryck på curling laminatkanten mot disken och tillämpa den uppvärmda järnet tillräckligt länge för att återaktivera någon lim närvarande för att åter fästa kanten. Ta järnet efter fyra eller fem sekunder och inspektera; ansöka om ett par sekunder mer om det behövs. Undvik att lämna järnet på plats för länge för att undvika brännhet laminatet.

3 Applicera ett tunt lager av klister till både bänkkanten och baksidan av laminatstycket om enbart värme misslyckas att binda kanten till disken. Låt cementen torka tre eller fyra minuter, och tryck sedan på kant på plats och hålla ytterligare två eller tre minuter. Använd kontakt cement sparsamt; för mycket cement kommer att orsaka laminatkant torka böjt ut ur disken.

Brutet, saknas kanter

1 Mät saknas eller trasiga laminat kant område du vill ersätta. "Stjäl ersättningsdelar från en undanskymd plats på bänken", föreslår Tom Silva "This Old House" att ersätta saknade pusselbiten. Mark, enligt mätningar, och skära en motsvarande bit utanför bänkkanten där den står inför en vägg, kylskåp eller liknande omärkbart område. Betyg det område du vill ta bort med hjälp av en linjal och brukskniv, skär flera gånger för att successivt skära igenom kanter.

2 Håll ett strykjärn, upphettas till hög utan ånga, mot ersättning kant du bara klippa. Värm område för fyra eller fem sekunder för att lossa lim, sedan försiktigt bända upp för att ta bort.

3 Placera ersättnings kanten mot bänkskivan över den saknade eller skadade kantstycke. Gör det skadade området med en mattkniv med hjälp av ersättnings kanten som en mall; Detta garanterar att både ersättningsstycket och den saknade området eller skadade bit är identiska. Värm det skadade området med ett strykjärn igen för att lossa lim, sedan bända bort någon kant närvarande.

4 Håll ersättnings bit upp till kanten där den skadade bit togs bort. Använd den uppvärmda järn för att värma området igen, återinförande av lim för att fästa nya pjäs. Applicera kontakt cement lätt på båda ytorna och tryck fast om kanten inte att följa.