Hemlagad Snake Terrarium

Hemlagad Snake Terrarium


En terrarium är ett slutet utrymme som innehåller smuts och växter, som liknar ett akvarium, men för land växter och djur i stället för vattenlevande organismer. En terrarium bör vara en fristående ekosystem och kommer att kräva lite underhåll eller rengöring. Terrarier kan användas för att hålla en mängd olika husdjur, ormar. Ett glas akvarium är en lämplig inneslutning för att skapa en hemmagjord orm terrarium.

Dränering

För ett terrarium att vara självgående, kommer den att behöva tillräcklig dränering så plantorna roten och växa. Detta kan uppnås genom att foder botten av terrariet med småsten eller Lecakulor, som är absorberande lera bollar finns på plantskolor. Aktivt kol eller vitmossa kan skiktas på toppen av småsten för att rena vattnet som sipprar igenom den, och slutligen ett skikt av ett substrat av val, såsom sand, torv, planteringsjord, eller kompost, kan spridas på Utöver detta.

Öken eller regnskog

Klimatet i hemlagad orm terrarium kommer att bero på arten av ormen hålls liksom de växter som kommer att gå i den. Desert ormar såsom kenyanska sandboas eller rosiga boa kommer att göra bra i en torr terrarium med sand substrat och ökenväxter som aloe och andra suckulenter som inte har nålar som skulle skada ormen. Andra orm arter som regnbåge boa, Amazon träd boa och smaragd träd pyton kommer att kräva en fuktig regnskog miljö med fuktig substrat såsom sphagnummossa och regnskog växter såsom pothos eller ananasväxter. Ormar äter inte växterna så deras toxicitet är inte ett problem, men ormen kan trampa eller krossa växterna. Plantorna bör vara säkert planteras i substratet eller tankväggar, som kan uppnås genom att säkra potten anläggningen till golv eller väggar med silikon och sedan placera anläggningen i skydds potten.

bygg Överväganden

När du gör en hemmagjord orm terrarium, bör glaset tanken har en säker lock för att förhindra att ormen från att fly. Terrariet bör också ha en lämplig storlek för ormen hålls. Mindre orm arter såsom strumpeband ormar eller majs ormar kan lätt hållas i en 20-liters tank, men större arter som boa eller pyton kommer att behöva mer utrymme. En 50-liters tank kan enkelt hus större orm arter, lämnar gott om utrymme för växter och dekorationer. Det är upp till terrariet byggare om de vill ha en enkel terrarium med en tryckt bakgrund som liknar ett akvarium, eller om de skulle vilja bygga väggar på sidorna och baksidan av terrariet. Spray skum kan användas för att konstruera väggar och rocklike bakgrunder, som kan täckas i mossa eller jord innan det torkar. Krukor, stenar, stockar och andra dekorationer kan också vara inbäddade i spray skum.

Värme, ljus och fuktighet

Växter från alla klimat kommer att kräva UV-belysning för att växa, och ormar kommer att kräva en sola område. Detta kan åstadkommas genom att placera en värmelampa på en sida av locket så att den värmer upp en plats i terrariet för ormen att sola sig i. Rainforest ormar och växter behöver också hög luftfuktighet från 70 till 80 procent, vilket kan uppnås genom daglig imma av terrariet. Desert ormar tolererar torktumlare förhållanden, men kommer att behöva en vattenskål för att dricka ur och dra.