Djungel tema math spel för förskola

Djungel tema math spel för förskola


Förskolebarn har precis börjat att lära sig grundläggande matematiska kunskaper, och dessa kan uppmuntras genom aktiviteter som möjliggör för storleksdifferentiering, mönstring och grafer. Äldre förskolebarn som behärskar rote räkning kan börja lära sig att räkna föremål, ger rote räkna konkret innebörd. Många djungel tema aktiviteter kan främja alla dessa tidiga matematiska färdigheter på ett roligt och engagerande sätt.

Djungel Animal Graph

För den här aktiviteten kommer du att behöva flera laminerade färgbilder av olika djungeldjur. Dessutom kommer du att behöva göra en större stapeldiagram mall på en bit av affisch styrelse. Fästa en bit av kardborrband på baksidan av varje djur bild, och lägga till den andra sidan av kardborreband till kolumnerna i stapeldiagram. Uppmuntra barn att göra grafer baserat på de olika egenskaperna hos de djungeldjur. Till exempel, placera alla svarta djur i en kolumn, alla röda djur i nästa och så vidare. Hjälp dem att räkna varje kolumn och göra "mer än", "mindre än", "de flesta" och "minst" uttalanden om deras graf.

Den högsta trädet

Att förbereda sig för detta projekt, läsa en bok om olika typer av träd som växer i djungler. Klipp ut formerna för de olika trädslag på vitt papper, vilket gör att varje träd är en annan storlek. Be klassen måla träden. När torr, täcka träden med kontakt papper för ökad hållbarhet och presentera dem för klassen. Be barnen att identifiera de största och minsta, och att rada upp dem efter storlek. Lämna träden ut som en aktivitet under din djungeltema och uppmuntra klassen att utforska.

Räkna grodor

Detta spel är lämpligt för äldre förskolebarn som kan räkna föremål upp till 10 Samla 10 limabönor och måla en sida av varje böna röd och den andra blå. Att införa spelet, läsa en bok om gift dart grodor, notera deras storlek och färg. Be klassen att låtsas bönorna är grodor, och grodorna måste räknas av färg. Sätt limabönor i en kopp, skaka och sedan spilla dem på golvet. Låt barnen turas skakar, spilla och räknar bönorna.

Snake Stripe Patterns

För att förbereda, klippa ut stora orm former från tunga papper. Visa dina klassbilder av djungeln ormar och be dem att identifiera de olika färgerna på varje orm, notera att många ormar har mönster på sina band. Ge varje barn med en pre-cut orm form och olika färger kraftigare papper. Beroende på kunskapsnivån för din klass, be barnen att antingen skära eller slita remsor av papper och skapa en färgmönster. Äldre barn kan uppmuntras att skapa komplexa mönster, medan yngre barn bör utformas enkla ABA mönster. Låt barnen limma randmönster på sina orm former.