Hur man läser en plan för ett hus

Hur man läser en plan för ett hus


Ritningar finns detaljerade specifikationer för en struktur som skapats av arkitekter och designers och används av byggare och entreprenörer under konstruktion. Innan de fyllt datorn och datorstödd konstruktion eller utarbeta (CAD), var ritningar mödosamt ritats på halvtransparent skikt kallas vellum. Genom att överlappa vellum dra ovanpå blåkopia papper, är en plan skapas när dessa bearbetas genom en blåkopia maskin. Ritningar är i allmänhet 18-för-24 inches eller 24-för-36 inches i storlek.

Instruktioner

1 Leta upp skala nyckel ritningen, i allmänhet under ritning eller bredvid titeln. De flesta Blueprint planer dras till 1/4-tums skala av den faktiska storleken. Detta läser som varje 1/4-tums av mätning på ritningen representerar en fot i verkligheten. Några av de finare detaljerna, såsom framing layouter, kan reduceras till 1/8-tums skala eller 3/4-tums skala, men omfattningen nyckel ritningen kommer att notera dessa skillnader. Entreprenörer och byggare samråda med skalan tangenten när du gör ändringar i plan.

2 Identifiera platsen för bärande väggar, armering placering och fundament på fundamentet eller källare plan ritning. Detta visar placeringen av de strukturella element som stöder de övre nivåerna i huset.

3 Inspektera plan planritningar för att bestämma positionen av garderober och rummets dimensioner. Andra funktioner i plan inkluderar placeringen av fixturer, såsom ugnen, varmvattenberedare och handfat. Särskilda typer av ytbehandlingar, symboler för elektriska fixturer och byggmetoder är andra anteckningar som visas på ritningen.

4 Se det slutliga utseendet på ditt hem med fyra upphöjningar blåkopia ritningar. Dessa visar utseendet på varje sida, framsidan och baksidan av huset när den är klar. Poster såsom taklutningar, kanthöjder, exteriör finish och andra specialdesignaspekter visas också på höjder plan. Den förhöjda plan är ritade i skala och används av entreprenörer, som behövs, för specifika mätningar.

5 Kontakta detalj planer för VVS, värme och el ingår som en del av de flesta Ritning uppsättningar för hus. Dessa ger entreprenören information om placeringen av eluttag och inkluderar legender för värmesystem och VVS fixtur platser. Vissa Blueprint planer kommer att innefatta tvärsnittsvyer av huset halveras. Detta ger entreprenören med ännu mer strukturell information.