Crafting använder gamla ull jackor

Crafting använder gamla ull jackor


Gamla ull jackor har en mängd olika användningsområden för bearbetning eller "upcycling" för andra ändamål när deras liv som en användbar plagget är över. Ull jackor för vuxna tenderar att ha generösa yardage, och många konsthantverkare kan få många projekt från ett plagg. Inspektera jacka för tecken på slitage och malar innan du använder den, och se till att du skär dessa områden ut och kasta dem. Foder kan införlivas i olika projekt om de är i hyfsad form, och knappar, blixtlås och andra rester kan återanvändas.

Instruktioner

1 Gör en handväska. Vuxenstorlek ull jackor har tillräckligt yardage att skapa en medelstor handväska. Dessutom kan jackan foder repurposeds för slemhinnan i din handväska om det är i gott skick. Många handväska mönster kan anpassas för att använda tyg från din jacka, och det finns böcker på marknaden om Upcycling material i handväskor.

2 Skapa ett uppstoppat djur. Uppstoppade djur eller mjukisar kan skapas från ull jackor av någon vikt, men tänk på att det är lättare att slå hörn på lägre vikt ylletyger. Softie mönster kan hittas i böcker och på Internet, eller så kan du skapa din egen. Klipp ut mönstret och använda knapparna för ögonen om mjukis ska ett äldre barn, och brodera på ansiktsdrag för yngre barn.

3 Gör ett täcke eller kasta. Om du har många ull jackor att Upcycle, överväga att skära isär dem för att göra en ull täcke. Lapptäcken är relativt enkla projekt och kan tillverkas av en mängd olika material inklusive olika vikter av ull tyg. Klipp remsor av tyg från jackor och kasta beläggen, trimma och inredning, och sy ihop dem i långa remsor. Sy långa remsor tillsammans för att göra block och fortsätta att lägga tills du har nått önskade dimensioner. Layer en lägre vikt tygtäckningen, vadd och ullen toppen tillsammans. Tie med hjälp av broderi tandtråd, och binda kanterna med lägre vikt tyg.

4 Gör halsdukar. Skära remsor av tyg från manteln ca åtta inches bred av varierande längd. Sy ihop dem i en remsa ungefär 60 inches lång. Använd en lägre vikt tyg att rada halsduken och dölja sömmarna om så önskas.