Hur man tråd under miniatyr lampor i en serie

Hur man tråd under miniatyr lampor i en serie


Sub-miniatyr lampor är en populär form av belysning i områden där större eller varmare, glödlampor är olämpligt. Två huvud versioner finns tillgängliga: traditionella glödlampor och solid-state lysdioder. Båda har kort tråd leder fäst, vilket möjliggör enkel anslutning till kretsar. LED-versioner kräver ledningar med rätt polaritet, medan glödlampor lyser båda hållen runt. Ledningar dem i serie kräver förmåga att använda en kniv och en lödkolv. Ingen tidigare elektriska kunskaper behövs.

Instruktioner

1 Dela den tillgängliga spänningen av spänningen av en enda lampa för att bestämma antalet lampor du kan länka i serie. Till exempel, om lyktorna är klassade på 2 volt och strömförsörjningen är 24 volt, bör strängen innehålla 24/2 lampor, eller 12 lampor. Lägga mer kommer att hindra lamporna glödande ordentligt; lägga färre kommer att ligga alltför många volt till varje lampa och kan dramatiskt förkorta deras livslängd.

2 Använd Avisoleringstänger eller en kniv för att ta bort den sista 5mm (0,2 tum) av isoleringen från ledningarna anslutna till lamporna. Anslut den nakna änden av en tråd från en lampa till änden av en tråd från en annan lampa. Twist trådarna samman för att bilda en god anslutning, och eventuellt löda dem för en längre livslängd gemensamt. Kom ihåg att koppla LED-lampor på rätt sätt runt, annars kommer de inte att lysa. Den positiva benet av en LED är längre än det negativa benet. tråd alltid en positiv LED ben till en negativ ben i hela serien.

3 Fortsätt att koppla lampor tills serien är komplett. Kontrollera att alla lampor är alla åt rätt håll, och att varje led i trådarna är bra anslutning. Anslut varje ände av serien till batteriet eller strömförsörjningen. Alla lampor tänds och producera liknande mängder av ljus.