Operativ chef arbetsbeskrivning

Operativ chef arbetsbeskrivning


En chef för verksamheten övervakar ett helt företag, övervakning av alla anställda och dess ekonomi. Chefer verksamheten ibland kallas verkställande direktören, Chief Operations Officer, chef eller företagets VD. De intervjua och anställa chefer för varje avdelning, och komma på sätt att se till att företaget är fortsatt stabil och öka lönsamheten.

Grunderna

Chefer operationer behöver inte nödvändigtvis vara experter på alla områden i företaget, men de behöver för att utse personer som är. De håller hög profil och nästan alltid högt betalda jobb och brukar svara på antingen ett verkställande utskott eller ett företags aktieägare. Chefer operationer analysera trender och marknader och hålla ett öga på konkurrenterna, som syftar till att komma på nya sätt att dra intresse för sin verksamhet. De förväntas ha stor "vision" och ta sitt företag till nya höjder.

drag

Chefer verksamhet ha goda ledaregenskaper, eftersom deras ansvar lutar mer mot att delegera än att faktiskt göra. Med andra ord måste de motivera sina anställda att arbeta som ett team och hitta sätt att hålla moralen hög. De måste också vara top-notch kommunikatörer, i egenskap av "ansikte" av företaget och ibland Fielding frågor från aktieägare, styrelseledamöter eller ens reportrar. Chefer verksamhet måste också extremt driven och organiseras, samt kreativ, flexibel och analytisk. Ovanpå dessa saker, de måste vara mycket analytisk, identifiera problem och hitta sätt att övervinna dem.

Bakgrund

De flesta chefer för verksamheten är högutbildade, som har minst en kandidatexamen. Beroende på storlek och omfattningen av deras företag, kan de också behöva en magisterexamen eller doktorsexamen. De har också normalt måste spendera ett antal år som förvaltare av åtminstone en avdelning, visar en talang för att komma med idéer för att göra företaget pengar.

utsikterna

Varje företag behöver någon att köra den, vilket innebär att jobb för cheferna för verksamheten kommer alltid att finnas. Som sagt, blir en chef för verksamheten är typiskt en svår uppgift, eftersom de som innehar positionen sällan har någon anledning att lämna. I själva verket, enligt den amerikanska Bureau of Labor Statistics, anställning av ledande befattningshavare förväntas uppleva liten eller ingen förändring genom 2018. Ändå kan vissa arbeten blir tillgängliga som chefer operationer i pension eller byta bolag, BLS rapporterar.

Förtjänst

Chefer verksamheten har viktiga positioner och ofta rikligt belönad. Enligt BLS, ledande befattningshavare tjänade en median årslön på £ 59.520 maj 2008 - med lite att göra mer än £ 86.450 per år.