Hur man testar Silver

Hur man testar Silver


Sterling silver, som har en silverhalt av 92,5 procent, är dyrare än överdragna eller bundna silver och behåller sitt värde. Eftersom brittiska pund och förgyllt silver har liknande egenskaper, kan det vara svårt att inse skillnaden. Lyckligtvis finns det ett test som använder salpetersyra för att avgöra om ett objekt är verkligen gjord av silver.

Instruktioner

1 Köp en silver test kit. Det kommer att innehålla en salpetersyra-baserad lösning, vilket skapar en ytreaktion när den appliceras på silver. Ouicktest och Troytest är två tillverkare som detaljhandeln silver kit.

2 Välj en diskret plats på objektet. Det bör vara ett område som är dolt eller inte lätt att se. För objekt, till exempel te krukor eller plattor, vrid dem och använda den nedre området. För smycken, välja en plats som insidan av en ring, eller baksidan av spännet på ett halsband.

3 Skrapa en plats på området med en liten nål. Vissa silver kit kan innefatta en nål. Spetsen på en säkerhetsnål eller annan mindre vasst föremål kommer också att räcka. Du måste göra repa tillräckligt djup för att få korrekta testresultat. I allmänhet måste den nå något under ytan av objektet.

4 Applicera en droppe av salpetersyra-syralösningen till det repad plats. Om varan är sterling eller rent silver, salpetersyra vanligtvis har ingen inverkan på det. Om det är överdragna eller har ytterst ringa spår av silver, kommer syran bli brun, grön eller ändra färger.