Olika typer av blommor och deras namn

Olika typer av blommor och deras namn


Hundratals blommor finns, var och en med sin egen distinkta form, storlek, blomma färg och växande krav. Enbart rosor delas upp i ungefär 150 arter. Många blommor dyka upp under våren och sommaren, medan vissa inte gro förrän hösten och vintern, skapar välbehövliga färg till vinterlandskapet. För att säkerställa en ständigt föränderlig trädgård fylld med oändliga färger, planterar blommor för varje växtsäsong.

Tulpan

Tulpan (Tulipa) är en fjäder blommande lampa som finns i alla färger utom true blue. De växer upp till 2 fot lång och har en rad kopp former, inklusive teardrop, skål, bägare och stjärna. Varje tulpan blomma har sex kronblad liknande tepals som kan fransade eller ruggig, beroende på vilken typ. Vissa tulpan blommor är enkel, medan andra är dubbel. Den basala löv på tulpaner är blå till grå-grön färg och har en bred, oval form. Vissa sorter av tulpaner har långsmal bladverk som är strap-formad. Tulpaner växer bäst i full sol och väldränerad jord.

jätte isop

Giant isop (Agastache Firebird) är en örtartad perenn blomma som växer 2 till 3 fot lång och upp till 2 fot bred. Det har doftande, rörformade blommor som växer i virvlarna längs salvia liknande, raka stjälkar. Flower färger på jätte isop är koppar och orange till korall och locka fjärilar till trädgården. Giant isop blommorna dyker upp i juni till september, skapar en långvarig blommande säsongen. Den grå till grön bladverk har en potent mintdoft och används ofta för att smaksätta teer. Giant isop växer bäst i full sol och väldränerad jord. Giant isop är härdig och värme och torka toleranta väl fastställts.

Julros

Julros (Helleborus --- hybridus cvs.) Är en sen vinter-blomstrande vintergröna perenn blomma med en klumpar formulär. Den växer upp till 1 ½ fot höga och breda och har skålformade, 3- till 4-tums hela blommor som verkar vara nickar ner till trädgården. De roselike blommor visas i kluster av en till fyra på stammar som höjer sig över bladverket. Bloom färger på Julros sträcker sig från ljusrosa och lila till vitt eller rosa. Den sågtandade, läderliknande blad på Julros är mörkgrön och växer 8 till 16 inches lång. Julros växer bäst i full till del skugga och väldränerad, humusrika jord.

impatiens

Impatiens (Flitiga Lisa) blommar från slutet av våren till hösten och växa i en mängd olika färger inklusive orange, lila, rosa, röd och vit. De har köttiga blad och spröd, saftiga stjälkar, liksom fem-petaled blommor som har explosiva frökapslar. Impatiens växa 8 till 24 inches tall och en till 12 inches bred och frodas delvis till full skugga och väldränerad, fuktig jord.