DIY kassettadapter

DIY kassettadapter


Om bilen har en kassettspelare, men du har bara cd-skivor eller andra ljud, kan detta orsaka problem. Det finns flera lösningar på detta, men det billigaste och enklaste lösningen skulle vara att få en kassett adapter för att ansluta din CD- och kassettspelare. Du kan köpa en kassettadapter i en elektronikaffär, men det är billigare att göra din egen. Genom att följa några snabba och enkla steg kan du börja lyssna på CD-skivor i bilen på nolltid.

Instruktioner

1 Lossa skruvarna från kassettband och sitta dem åt sidan. Var noga med att inte förlora dem.

2 Ta bort alla rörliga delar inifrån kassettband, vilket innebär att endast de plaststiften som guidade bandet innan.

3 Skala av koppartråd med undantag för en och en halv inches av isolering i båda ändarna.

4 Linda stora avskalade delen av kabeln runt de två plaststolpar i kassettband. Wrap varje ände av tråden runt plaststolpar fem gånger. Börja omslag från mitten av tråden så att båda kassett inlägg har två trådlängder som sträcker sig från dem.

5 Skär hörlurstrådarna strax ovanför där de separerar att gå till varje hörlur.

6 Strip en halv tum av isoleringen från varje ände av hörlurstrådarna Fäst en hörlurar tråd i varje ände av koppartråd som var sträcker sig från de plaststolpar.

7 Vrid de fyra trådarna ihop, sedan löda eller crimp anslutningar för att skapa fasta elektriska anslutningar mellan koppartrådarna och hörlurar ledningar.

8 Skär ett litet "V" i en sida eller baksidan av kassett fallet med hjälp av din hobby kniv. Dra tråden genom "V" cutout. Använd sido utklipp om du har en sidolastkassettspelare; använda baksidan utklipp om du har en frontmatad kassettbandspelare.

9 Skruva kassett målet tillsammans med skruvarna som du tog bort i steg 1. Du har gjort ditt eget kassettadapter.