Hur man muddra en äldre damm

Hur man muddra en äldre damm


Dammar är ett ekosystem, en geografisk funktion och en hanterbar resurs. Muddring en damm måste ta alla dessa saker plus din kommunala zonindelning regler beaktas. Även om det kan verka som en enkel sak att muddring din egen damm på din egen egendom, klibbiga lagar i fråga om att grundvattnet och våtmarker ibland göra detta till en inte så enkel process. Lägg till att djupet och arten av din damm, och muddring kan vara ganska delaktiga. Beroende på storleken på din damm och dina behov, det finns en mängd olika metoder för att få jobbet gjort.

Instruktioner

Hand Muddrings

1 Wade i dammen för att rensa det för hand om strukturen är grunt och silt ska tas bort är minimal. Sätt på vadare att göra det här jobbet. Använd antingen höft vadare eller hela vadare, beroende på djupet du behöver komma åt.

2 Rake botten av dammen för att ta bort vegetation. Rake i ett regelbundet mönster så att du täcker hela botten och inte missar några fläckar. Med start i centrum och kratta i en eker mönster är en bra metod. Arbetet i medsols så att du täcker hela botten. Dra vegetationen till stranden och sprida det torka innan dragande bort det. Den torkade vegetation kan komposteras.

3 Skrapa silt från botten av dammen med en spade och placera den i skottkärran. Var noga med att inte gräva alltför djupt om du önskar att öka djupet av dammen förbi bebyggda silt skiktet. Silt kommer att kännas mjuk och mucky, i motsats till den sanna botten av dammen, som kommer att vara tjock lera som ger visst motstånd när de spade kontakter it.

4 Blanda muddrade silt med kompost eller annan mark att återanvända material. Inte bara sätta det på stranden av dammen, silt är lätt och är inte sant jord, så det kommer att tvätta tillbaka till dammen med någon nederbörd.

bucket Muddrings

En fast en tung stålvajer till en 55-liters metallfat med ett lock. Borra ett stort antal hål i locket av cylindern med en 3/8-tums till 5/8-tums bit.

2 Fäst kabeln till en bobcat, eller till bollen av en dragkrok på en lastbil.

3 Använd maskinen för att dra pipan fram och tillbaka över dammen. Pipan skrapar silt som det går över bottnen, och vattnet rinner ut genom locket. Töm skopan efter det är inte mer än halvfull. Till en början kommer detta att vara efter varje pass; småningom, måste du tömma hinken med några pass som du samlar de flesta av slam från botten.

Dränering och schaktning

1 Tappa av dammen med hjälp av pumpen för att exponera den undre ytan av dammen. Rikta flödet av vattnet mot ett område som kan ta emot vattnet utan översvämningar några vägar, uppfarter eller andra funktioner. Dränera inte vattnet in ett avloppssystem eller annan vattenväg, såsom LAN ström.

2 Låt dammen sängen för att torka ut så att maskiner inte fastna vid rengöring ut slammet.

3 Skrapa botten av dammen med gräv bladet. Ta bort slam och flytta det till ett annat område där det kan blandas med jord så att den inte recontaminate dammen. När botten rensas av silt och skräp, fylla på dammen.