Day of the Dead firandet runt om i världen

Day of the Dead firandet runt om i världen

Introduktion

Landet mest känt i samband med Day of the Dead firandet är Mexiko. Det är en fest som har stor symbolik i det centralamerikanska landet. Men det finns också andra platser över hela världen som värd liknande fester att minnas sina döda. De flesta av de händelser som hålls i oktober och november.

japan

Det är väl känt att traditioner och religioner praktiseras annorlunda i Asien än i västvärlden. Detta är inte annorlunda med Day of the Dead i Japan. Denna festival är känd som "Obon" eller Day of the lyktor, och det firas i augusti månad. Som namnet antyder, de som deltar ljus lyktor. De gör detta för att ringa sina döda och placera sina andar på rätt väg till världen av de levande. När denna ritual är klar, är lyktor flöt ned floder vägledande andarna tillbaka till andevärlden.

kambodja

Denna festival äger rum under 14 dagar i september och det är känt som "Phum Ben." Det handlar om att förbereda god mat under hela denna period och den 15: e dagen den tas till en lokal pagod. Maten är sedan erbjuds till munkarna och sedan rituellt till de döda. Det är en av de mest lyxiga fester i länet och kambodjaner sätta på sina bästa kläder för tillfället. Men buddister behålla sin traditionella klädsel.

USA och Storbritannien

Även om det är förmodligen inte tänkt på en fest för de döda i båda länderna, kan Halloween faktiskt ses som en del av omvärlden tradition. Dess rötter i irländsk kultur och det firas den 31 oktober varje år. Barn på båda sidor av Atlanten njuta klä upp i skrämmande kostymer och ta till gatorna för att gå bus eller godis.

Vitryssland

Människorna i detta land fira Day of the Dead genom att ta till gatorna i processioner som innehas för deras död. Religiösa tjänstemän deltar också i dessa ceremonier som slutar i lokala kyrkogårdar. Tal ges som är avsedda för den avlidne. Festivalen är känd som "Dzyady" och det innebär inte några särskilda erbjudanden eller andra ritualer.

Spanien och Frankrike

Många människor i Spanien och Frankrike fira sina döda genom att uppfylla på huvudgator och i rutor innan du går till gravarna för sina nära och kära med blommor. I Frankrike är denna tradition som kallas "La Toussaint" och det har blivit en populär turistattraktion. I själva verket, turister tar även del i händelserna genom att besöka gravar av kända människor som har dött i de båda länderna. Många besöker graven av rockstjärnan Jim Morrison i Paris.

indien

Indien är ett land där tradition är djupt rotad i sin befolkning. Dagen av de döda innebär vanligtvis alla gudar och heliga indiska religioner. Hängivna be för evigt resten av sina avlidna kära. Den 1 november tusentals människor huvudet också gravar och de fortsätter att fylla dem med hundratals ljus.

Filippinerna

Day of the Dead firandet i detta land liknar dem som hölls i Mexiko, eftersom människor inte tar dem helt på allvar och försöka ha kul. Kistor placeras över vissa delar av de större städerna och människor hoppar ut för att försöka skrämma förbipasserande. Sammantaget firandet är lättare och mindre dyster i jämförelse med vissa andra länder.

guatemala

Firandet i Guatemala liknar dem i andra latinamerikanska länder. Guatemalaner skapa altare med de karakteristiska delar av Day of the Dead och även pryda dörrar med blomman av död. Ett kännetecken för händelsen i det här landet är ätandet av kött och grönsaker på de två första dagarna i november. En annan är den flygande drakar, varav en del kan mäta upp till 20 meter i diameter, den 1 november. Det finns två teorier kring ursprunget till denna tradition. Man säger att det började med tron ​​att en anslutning kunde skapas i luften mellan de levande och de döda. De andra stater att färgerna på drakar representerar olika typer av majs ges som hyllningar i dyrkan av jorden.

ecuador

För Ecuadorians är Day of the Dead ingen anledning för sorg. Det är sant att i vissa platser i landet altaren byggs, men för de flesta firandet är en tid att njuta av att vara med vänner och familj. Stora banketter bereds för att hedra de döda. Vid denna punkt i firandet, berättelser och minnen av döda nära och kära får höra. En av de mest karakteristiska delar av firandet i Ecuador är framställningen av "guagua de pan", bröd formas till formen av en baby. Det äts med "colada morada", en dryck gjord av svart majs och frukt.