Historien om den automatiska tvättmaskin

Historien om den automatiska tvättmaskin


En hänsynsfull och uppfinningsrik man skapat tvättmaskinen som en present till sin fru. Det började som en enkel anordning som krävs fortfarande en hel del arbete för att köra, men med tiden utvecklats till en bra maskin som sparar hemmafruar en hel del tid. Nu är det svårt att föreställa sig ett liv utan dem.

Före Tvättmaskiner

Fram till 1797, då tvättbräda uppfanns, folk rengöras deras kläder genom att blötlägga dem i vatten, slå dem på stenar och skölja bort smutsen i vattendrag. Ibland används sand för att skrubba bort smuts.

En stor födelsedaggåva

Historien om den automatiska tvättmaskin


William Blackstone, en köpman från Indiana, byggde sin hustru en maskin för att rengöra kläder för hennes födelsedag i 1874. Hans uppfinning bestod av en träkar med en styrelse inuti håller sex små pinnar. Badkaret kan fyllas med varmt tvålvatten. Kläderna skulle fastna på pinnar, och styrelsen kunde flyttas fram och tillbaka med ett handtag och växlar. Han byggde och sålde sina maskiner för £ 1,60.

Förbättringar Design

De tidiga 1900-talet såg många förbättringar, inklusive drivremmar som används ånga eller bensinmotorer, metallbadkar som ersatte trä dem, pressvalsbeläggare och elmotorer. Tidigare maskiner drivs med handvevar, hjul, pumphandtag, rep eller ens åsnor.

Maytag

Maytag byggde sin första tvättmaskin i 1907, och det drevs av en vridhandtag. År 1922 uppfann företaget omröraren för att tvinga vatten genom kläderna i stället för att dra kläderna genom vatten.

moderna maskiner

Historien om den automatiska tvättmaskin


I mitten av 1930-talet, John Chamberlain uppfann en anordning för att tvätta, skölja och utvinna vatten från kläder i en enda operation. En föregångare till Whirlpool Co introducerade den första toppmatad automat 1947. pärs maskiner förblev populär förrän 1953, då försäljningen av automatiska brickor överskred dem. Annan utveckling, såsom olika cykler för olika tyger och tryckknappar, följt.