Tips om Decorating en liten matsal

Tips om Decorating en liten matsal


En matsal är en lyx som ger dig en viss plats för att äta med din familj eller underhålla gästerna. En liten matsal är något annat helt eftersom utrymmet tenderar att känna sig alltför liten, speciellt när du använder fel möbler och tillbehör. Med stora möbler, kan du även saknar tillräckligt utrymme för att flytta runt, säkerhets gäster och servera mat. Med några tips om att dekorera en liten matsal, kommer du att göra utrymmet ser ut och känns mycket större.

Färg är nyckeln

Mörka färger gör naturligtvis rummet utseende mindre än den faktiskt är, särskilt när det gäller färgen på väggarna. Tricket är att använda en ljusare färg som inte bara öppnar upp utrymmet, men ger en ljusare känsla. Nyanser av vitt, inklusive benvit, grädde och äggskal är vanligtvis bäst eftersom det rör sig ögat upp och inte köra fast i rummet. Alla ljusare nyans är lämplig för en matsal, men välja en färg som är mer neutral eftersom det fungerar med framtida stilar av möbler du kan använda i rummet. En ljusblå eller grå är ett alternativ till den traditionella vita. Måla taket samma nyans eller måla den i en vit ton.

Använda Proportionell möbel

Ett stort matsalsbord gör rummet ser mindre eftersom det dominerar utrymmet. Satsa på möbler som är något mindre och fortfarande ger dig friheten att gå runt bordet. En tabell med metallben och en glasskiva fungerar också bra som ett litet matbordet. Den klara glaset har en lättare känsla än en tung trä bord. Du bör också välja en rundabordskonferens, snarare än en kvadratiskt eller rektangulärt bord. Rundabords saknar några skarpa hörn och kanter, vilket ger dig mindre utrymme i rummet. Hålla resten av möblerna enkel. Använd endast en liten bokhylla för att visa objekt eller hyllor som hänger på väggarna. En stor kaninbur eller buffé tar upp för mycket plats i rummet.

tillbehör Hjälp

Lägg till tillbehör till matsalen som återspeglar den naturliga ljus som kommer in genom fönstren. Detta ger naturligtvis det utrymme en större känsla. Häng en stor spegel på en vägg eller använda mindre speglar grupperade på flera väggar. Visa klarglas objekt runt i rummet, inklusive vaser och figuriner. Blanda i ett par bitar av vit keramik eller keramik. Bitarna lägga ett dekorativt element till matsalen, men också göra utrymmet känns större.