Hur får man en Stuck Bandage Off

Hur får man en Stuck Bandage Off


Sår är skador på huden som inkluderar skärsår, skrubbsår, punkteringar och repor. En viktig aspekt av sårvård bandage såret för att hålla den fri från yttre föroreningar, såsom smuts och bakterier. Du bör ändra bandage med några dagars mellanrum för att säkerställa att de förblir friska. Många gånger plåster och kompress kan fastna i såret, vilket gör borttagning svårt. Särskild omsorg och uppmärksamhet bör användas vid byte en svårt att ta bort bandage.

Instruktioner

1 Tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Händer kommer i kontakt med olika bakterier under hela dagen. Bakterier kan lätt överföras till öppna sår och kommer att resultera i en sekundär infektion. En sekundär infektion av ett sår kommer att förlänga läkningstiden.

2 Ta bort den del av bandaget som du kan enkelt dra bort. Rullade gasväv har flera lager; de flesta kommer att vara lätt att avlägsna. Du kanske inte kan ta bort någon del av mindre plåster eller plåster. Litet bandage sax är användbara för att skära bort överflödigt bandage, och kommer att hjälpa skilja den lösa delen av bandaget.

3 Häll steril saltlösning över bandaget. Denna lösning kommer att bidra till att lossa bitar av bandaget som har fastnat på såret på grund av torkat blod eller sårskorpor.

4 Ta tag i bandage på varje sida. Lyft kanterna av bandaget långsamt i riktning mot hårväxten. Dra ett bandage bort alltför snabbt kan skada den underliggande såret.

5 Ta bort bandaget och kasta den i en riktig papperskorgen kärl.

6 Placera en bit gasväv över såret och tillämpa fast tryck om såret börjar blöda. Håll kompress på plats under flera minuter eller tills du är säker på att blödningen stoppas.

7 Rengör området med mild tvål och vatten eller en antiseptisk lösning, såsom väteperoxid. Tillämpa en annan bandage på såret om såret inte är helt läkt eller om såret är sipprar.