DIY gitarr Bass Cab

DIY gitarr Bass Cab


Kommersiella förstärkare skåp är gjorda för att sälja, inte för bästa ljud. Det finns några regler att följa för att få ut det mesta av en gör-det-själv-skåp.

material

En gitarr (eller bas) högtalarlåda bör göras av 13-lagers oavbruten plywood eller åldern furu. Kanterna ska limmas box leder eller försedda med limmade in reglar.

Storlek

Volymen av skåpet bör vara stor nog att den mängd luft högtalaren rör sig är mycket mindre än den totala luftvolym av skåpet. Skåpet bör ha en sluten tillbaka för att förhindra reflekterat ljud. Mätningarna skåp bör inte vara enkla multiplar av varandra (till exempel, 12 inches med 24 inches med 36 inches).

överväganden

Skåpet bör ha en port på framsidan så stor som ytan av alla högtalarna i skåpet. Gör baffeln kortare än skåpet att lämna ett utrymme på botten. Det bör vara 6,28 gånger radien av högtalaren i kvadrat. I detta fall är högtalarna är 12 tum, så radien är hälften, 6 inches. Skåp dimensionerna 16 inches med 26 inches med 36 inches ger volym och utrymme för att montera två 12-tums högtalare med plats för en 220 kvadrattum port.