Hur man skriver en uppsats om dig själv i spanska

Hur man skriver en uppsats om dig själv i spanska


Komponera en essä som beskriver dig själv i en modersmål är ganska enkelt, men skriver i ett främmande språk är en utmaning. Beroende på din nivå av spanska --- nybörjare, medel, avancerad eller nästan flytande --- papperet blir svårare eller lättare på grund av dina kunskaper om ordförråd, tempus och uttryck. I allmänhet hålla uppsatsen enkel men intressant att läsa, notera information om din personlighet och din livsstil inom berättelser och information du delar.

Instruktioner

1 Börja med grundläggande information. Skriv ditt namn, ålder, födelsedag och var du bor i fullständiga meningar. Yo me llamo Alicia. Tengo Diez y ocho (18) anos. Mi fecha de nacimiento es el 16 de Julio. Yo vivo sv Minneapolis con mi hermano, Pierre. Översätta varje ord du inte vet hur man skriver in dem i din uppsats. Du kan också lägga till där du gå i skolan eller din favoritämne i skolan.

2 Diskutera dina fritidsintressen. Hoppa till en ny punkt för att tala om sport, konst, musik och / eller ämnen du vill i och utanför skolan. Till exempel, om du spelar en sport, prata om hur mycket tid du ägna åt det. "Juego futbolen Cada dia con mis amigos despues de escuela. Quiero jugar futbol professionell cuando soja más Viejo. (Jag spelar fotboll varje dag med mina vänner efter skolan. Jag vill spela professionell fotboll när jag är äldre.)"

3 Kontakta en ordbok eller online-lexikon för fraser och uttryck. Det spanska språket är full av idiomatiska uttryck, såsom vi gör i engelska; till exempel, har vi uttryck som "Det regnar katter och hundar." Åtminstone en eller två spanska fraser, till exempel: ". El hijo de la gato, ratones mata (son till en katt dödar möss)" Den engelska motsvarigheten är "Sådan far sådan son." Blanda uttryck i uppsatsen naturligtvis, i stället för att plantera ett olyckligt i mitten eller slutet av dina papper.

4 Tipsa en kort berättelse. Beskriv till läsarna, på din nivå i spanska, en liten händelse som inträffade för dig nyligen. Kanske du gick vilse i en park letar efter din lillebror, såg du en orkan för första gången på semester eller du och din pojkvän tog en tur till stranden för att koppla av. Medan vokabulär kan vara nytt för dig, även kontrollera tempus. Använd det förflutna, nuet och framtiden för att beskriva händelsen eller berättelse. Till exempel, om du gick till stranden med din pojkvän i april, skriver:.. "Mi novio y yo fuimos al playa en Abril Cada dia fue como cielo, porque Las Olas y el viento y areana nos CALMO en (Min pojkvän och jag gick till stranden i april. Varje dag var himlen, eftersom vågorna och vinden och sand lugnade oss.) "

5 Avsluta din uppsats använder futurum verb. Skriv de mål du har för den närmaste framtiden. Till exempel kanske du vill studera för en kommande sociala studier test eller ansöka om ett jobb på en lokal grafisk design företag som söker nya artister. Skriv vad du ska göra, eller vill göra med hjälp av futurum. "Till exempel (por ejemplo). El Martes IRE al entrevista de diseño gráfico (jag ska gå till grafisk design intervju på tisdag)" Du kan också beskriva dina känslor, som nervositet, spänning eller ångest (nerviosismo, excitación o terror).