Bee och nyckelpiga Lock

Bee och nyckelpiga Lock


Bin och nyckelpigor (kallas ibland nyckelpigor) är bra för trädgårdar och gårdar. De kommer inte att äta dina växter eller blommor, och i själva verket hjälpa nya växter som odlas genom att pollen från en plats till en annan. Nyckelpigor är utmärkta för skadedjursbekämpning, eftersom de lever på många insekter som är skadliga för prydnads- och skördeväxter. Att locka dessa hjälp buggar till din trädgård kan åstadkommas genom att den mat de gillar och en säker, giftfri miljö.

Bekämpningsmedel och insekticider

Använd inte bekämpningsmedel eller insekticider i en trädgård eller gård där du vill att locka bin och nyckelpigor. Nyckelpigor äter bladlöss, spinnkvalster, potatis skalbaggar och majsmott och mealy buggar, som kommer att elimineras genom bekämpningsmedel och insektsmedel. Enligt webbplatsen "BeeSpotter" även låga doser av insekticider kan störa de medfödda orientering och navigering kompetens söker föda honungsbin, vilket får dem att förlora sin väg tillbaka till boet. Om ett bekämpningsmedel förs tillbaka till boet, kan den överföras till boet kamrater eller införlivas i honung, förändra utvecklingen av larver och påverkar framtiden för kolonin.

Goldenrod för bin

Goldenrod är den viktigaste maten för bin; Det blommar genom senhösten och tillåter dem att bulk upp för vintern. Goldenrod är sprängfyllda av nektar och pollen. Ofta anses ett ogräs av trädgårdsmästare, kan goldenrod vara ovärderlig i att locka bin till din gård.

Blommor och mat för bin

Bin kommer att besöka en trädgård för många nektar och pollen fyllda anläggningar. Några favoriter är Blåskäggs, solrosor, skyflower, kosmos, hav järnek, härdig ageratum, milkweed, ringblomma, hyacint, dahlia, coneflower, krokus och geranium. Bin kommer också att bidra från plantor av många frukter och grönsaker, såsom zucchini och squash, bär, äpplen och vattenmelon. Kryddor som salvia, gräslök, rosmarin och oregano ger mat för bin.

Blommor och mat för Nyckelpigor

Även insekter utgör den största delen av nyckelpiga kost, måste de också äta pollen. Blommor mest sannolikt att attrahera nyckelpigor är paraply-formade. Några populära val är dill, fänkål, koriander, renfana, kummin, Angelica, rölleka, vild morot kosmos (speciellt vita), maskrosor, coreopsis och doftande pelargoner.

Shelter och Nesting

Även en trädgård rengöras och rakade av alla döda löv, pinnar och ruttnande träd kan se attraktiv för människor, är det inte så att bin och nyckelpigor. Under hösten, vuxna nyckelpigor övervintra ofta i växt vägra eller under stenar. De söker områden där bladen skyddar dem från kalla vintertemperaturer. Likaså många inhemska bin gör bon i gamla bitar av trä eller i hålrum av döda träd.