Hur man bygger en druvsorter båge spaljé konstruktion

Hur man bygger en druvsorter båge spaljé konstruktion


Att bygga en grapevine båge spaljé är ett billigt och enkelt sätt att lägga till lite vädjan till någon gård. Uppgiften kräver objekt som kan hittas i en järnaffär eller i nästan alla hushåll och är en listig gör-det-själv-projekt. Vare sig det är att skapa någon skugga i en solig trädgård, ge ett nytt hem till de grapevine växter eller skapa en estetiskt tilltalande gångväg, denna vinranka arch spaljé projektet ska vara snabb och problemfri.

Instruktioner

1 Dig fyra hål för stödstolpar. Hålen bör vara jämnt fördelade från varandra på ett område som är platt och nivå. Varje hål bör vara ungefär 1,5 fot till två fot djup och lite mindre än diametern av de stödstolpar. Avståndet mellan de fyra hålen bestämmer storleken av bågen trellis, så för större trellis hålen måste vara längre isär från varandra.

2 Häll 0.227kg. av grus i varje hål.

3 Stick varje inlägg i ett hål. Försiktigt vända varje medurs tills det fungerar genom grus och vidrör botten av hålet, säkra den på plats.

4 Borra tre jämnt fördelade hål på framsidan av varje stråle.

5 Sätt ett öga skruv med en skruv i varje borrat hål i inlägget.

6 Dra ståltråd genom den nedersta raden av borrade hål, klipp tråden och vrida den runt toppen av en stolpe, tätt säkra den. Fortsätt denna process med varje rad av borrade hål, arbetar upp till den tredje raden sist. Denna process måste göras med varje rad separat, eftersom det utgör spaljésektion som gör strukturen en båge trellis.

7 Skär bort eventuella vassa tråd kanter.

8 Plantera en vinranka transplantation längst ner på varje stödstolpe, som vetter utåt från bågen spaljé. Enligt GardenGuides.com inte alla druvsorter kräver samma plantering metod, men i allmänhet bör varje vinranka transplantation planteras i ett hål så djupt som rotklumpen. Fyll hålet tillbaka upp med jord och tätt packa den runt basen av anläggningen.

9 binda försiktigt växt band runt stjälkar och vinstockar av varje växt upp varje inlägg och på ståltrådarna. Detta kommer att hjälpa växterna att växa uppåt och runt bågen spaljé.