Hur man lägger LED-lampor i Model Kits

Hur man lägger LED-lampor i Model Kits


När du bygger en modell, vill du att det ska vara så nära den verkliga enheten som du kan få, men ibland måste du lägga till en liten sak till satsen för att få det resten av vägen dit. LED-lampor, till exempel, kan göra en bil eller tåg närmare perfektion genom att härma ljus på de verkliga maskinerna. Hur du lägger till dessa lampor kan variera från modell till modell, men teorin är viktigt att förstå.

Instruktioner

1 Undersök din modell för att avgöra hur många lysdioder du vill, och där du kommer att fästa lysdioder, batteri, strömbrytare och motstånd. Du kan markera dessa med tejp eller en markör.

2 Beräkna den spänning som behövs i resistorn. 9V batteri ger ut 9 volt, men lysdioderna du använder kanske bara behöver mellan 1,5 och 3,4 volt. Till exempel, om du har en 1.5V LED och en 3.4V LED, finns det fortfarande 4.1V inte redovisas, så att du skulle behöva ett motstånd som tar bort 4.1V från kretsen. Summera LED spänningar, och subtrahera batterispänningen för att bestämma hur mycket spänning du behöver din motstånd för att ta bort.

3 Beräkna den nödvändiga motståndet i ohm. Motstånd mäts i ohm och inte volt. Ohms beräknas som volt över ampere. Ett standardvärde för ampere är 20 miliamps, men du kan bygga på något fel med 15. Vissa webbplatser rekommenderar 10 mA för vit, blå eller exotiska färgade lysdioder. Så, 4,1 volt / 15 mA (eller .015 ampere) är lika med 274 ohm.

4 Wire en LED till batteriplattan, koppla den röda kabeln till den längre av de två ledningarna på LED. Använd eltejp eller lod för att ansluta kablarna. Om du har flera lysdioder ansluter kortare ledningen en till längre ledningen nästa.

5 Fäst motståndet till den kortare ledningen av den slutliga LED, med hjälp av eltejp eller lod. Motstånd har normalt två lampor, varav den ena har en rand på det - använd den tomma änden.

6 Anslut brytaren till slutet av den randiga änden av motståndet. Tråd i den andra änden av strömställaren tillbaka till batteriet pad.

7 Testa kretsen genom att fästa batteriet till kudden, sedan vända växeln. Om lysdioderna inte slå på, kontrollera dina anslutningar.

8 Tape eller varmt lim kretsen i modellen. Börja med att placera lysdioderna, då batteriet och brytaren. Du behöver inte limma ner motståndet.