Hur man använder en projektor för att förstora konst

Hur man använder en projektor för att förstora konst


Med hjälp av en projektor för att förstora konstverk sparar tid och ansträngning under den vanliga elnätet metoden, och resultaten är i allmänhet mycket mer exakt. Projiceringsmetod är mest användbar om slutresultatet blir 16 "x20" eller större - något mindre, och detaljer kan bli suddig och svår att kopiera, så galler metoden skulle fungera bättre för mindre projekt. Det finns två huvudtyper av projektorer som används för utvidgningen, episkop och overheadprojektor. Båda fungerar bra, använder samma princip, och är jämförbara i kostnad, så det är bara en fråga om vad du har tillgång till.

Instruktioner

Utvidga din konst

1 Skanna originalet till en dator. Om originalet är för stor för att passa ett hem scanner, kommer många kopieringscentra som hanterar storformat arbete skanna jobbet åt dig.

2 Ändra storlek på skannade filen digitalt för att passa projektorns. Episkop ta originalen mellan fyra och tio square inches, beroende på modell. Overhead-projektorer fungerar oftast bäst med en 81/2 "x11" sida.

3 Skriv ut den skannade filen. För en episkop, är utskrift på vanligt skrivarpapper bra. För en overheadprojektor, måste du skriva ut på en OH-film. Utskrifts kompatibel OH-film kan hittas på de flesta kontorsvarubutiker.

4 Häng din duk eller stora papper säkert på en vägg. Säkra på alla fyra hörn för att vara säker på att det inte rör sig alls medan du arbetar.

5 Ställ in projektorn på en stabil, plant bord. Om ytan är inte nivå, kan projektionen förvrängas.

6 Sätt den utskrift av konstverk i projektorn. Episkop har lite utrymme för den att passa in i, antingen på toppen av maskinen eller under, beroende på modell. Overhead-projektorer kräver att du helt enkelt att lägga öppenhet på glaset.

7 Slå på projektorn, och släcker ljuset. Ju mörkare rummet är, desto tydligare projektionen vara.

8 Flytta bordet med projektorn bort från väggen tills den projicerade bilden är lämplig storlek och plats på arbetsytan eller stora papper. Overhead-projektorer har en gångjärnsförsedd spegel på toppen som kan placeras för att förflytta utsprånget upp eller ner vid behov. Episkop saknar denna funktion, och måste förstärkas med en robust trave böcker eller andra föremål.

9 Fokusera projektorn genom att rattarna tills bilden är skarp och tydlig. Det är bra att titta på bilden från ca armslängds avstånd och justera på lämpligt sätt, för även om bilden kan se klart från projektorns läge, kan små detaljer vara suddig eller förloras när man ser på nära håll.

10 Trace den projicerade bilden på duken eller stora papper. Vissa människor använder en mjuk blyertspenna för att lätt skissa bilden, medan andra föredrar att blockera det i ungefär med färg. Medan hela spårning måste göras i ett sammanträde för att undvika förlust av anpassning, själva ifyllandet av färger, skuggor och högdagrar bör inte göras i mörker eftersom färgerna inte visas sant utan tillräckligt ljus, och det slutliga arbetet kommer Gå iväg".