Hur man drar en Dragonfly Head

Hur man drar en Dragonfly Head


Sländor är insekter som fanns på jorden före dinosaurierna, enligt Kathy Biggs boken "Vanliga sländor i Kalifornien." De är en av de mest visuellt imponerande av alla insekter, och är också skrämmande och snabbrörliga rovdjur. Att dra en trollslända huvud från livet kommer att vara svårt för en konstnär såvida insekten är stationär. Det är mer praktiskt för konstnärer att använda foton av en trollslända.

Instruktioner

1 Rita en grov cirkel för att skapa den grundläggande strukturen av trollslända huvud. Skissa slända två sammansatta ögon på toppen av cirkeln. Ögonen ska ta upp ungefär hälften av denna cirkel. Tillsätt resten av formen av ansiktsdrag, inklusive mestadels svart spets under ögonen, och de fyra bleka delar av trollslända ansikte under vertex - den frons, postclypeus, anteclypeus och labrum.

2 Starta din ritning från trollslända substans ögon, som ska böjda upptill och botten. Placera toppar i ögonen precis ovanför toppen av huvudet, som bör vara knappt synlig och skuggade i mörkt. Den övre delen av huvudet bör V-formad med ögonen i mellan.

3 Lägg till en nätliknande mönster över sammansatta ögon. Skugga i ögonen uppifrån och ned. De översta och mellersta kanterna på ögat kommer att kräva ljus skuggning, och under ögonen bör vara ett område med mycket mörk skuggning. Den inre delen av ögat kräver skuggning som ska vara något mörkare än den som används på de övre och mellersta kanter. Nära de inre kanterna av båda ögonen, lämna en tom, oregelbunden, cirkelformade område som ska luta inåt. Använd mycket lätt skuggning i endast delar av detta område.

4 Använd din penna att rita linjer i slända nedre ansiktsdrag, som börjar med den triangulära vertex. Skildra den svarta färgen med mycket mörk skuggning här, förutom för den vita ocelli i mitten och ljusare nyanser att skildra reflektion av ljus. Arbeta nedåt till den böjda delen av de frons, som är fäst till vertex. Därefter drar tunnare, rakare avsnittet under frons, den postclypeus, med den lilla avsnittet anteclypeus under det. De anteclypeus kurvor i en V-form i botten. Slutligen, lägg den rundade labrum under anteclypeus. Den frons, postclypeus, anteclypeus och labrum bör alla skuggade i lätt, som representerar den bleka färgen på dessa fyra sektioner.

5 Rita två framträdande, vertikala böjda linjer från och strax under ögat, och skugga i resten av trollslända huvud. De två böjda linjer bör vara en tredjedel av en längd av huvudet. Låt resten av ansiktet tomt - under ögonen och endera sidan av vertex, frons, postclypeus, anteclypeus och labrum. Avsluta ritningen genom att porträttera de små håren på sländan ansikte och på toppen av huvudet. Skriv under och datera din konstverk.