Vilka objekt hittades i Tutankhamuns grav?

Vilka objekt hittades i Tutankhamuns grav?


År 1922, efter sju års sökande, Howard Carter hittade grav kung Tutankhamons som hade begravts i över 3000 år. Inne i graven var ovärderliga rikedomar i form av idoler, mat och skatt, för att inte tala Tut egen sarkofag. Det tog Carter 10 år att katalogisera och spela alla de uppgifter som finns i Tut grav.

Tut kista och dödsmask

Tut kista gjordes av massivt guld, är hans dödsmask en av de mest kända bilder av forntida Egypten. Även Tut endast regerade i 10 år och dog vid 19 års ålder, är han välkänd i modern tid för hans nästan ostört gravkammare. Dödsmask Tut är bysten av en ung man. Det också är gjord av guld och är också lackerad med inläggningar halvädelstenar som visar den traditionella huvud klänning valv och traditionella pärlstav halsstycke. På masken, Tuts ögon är vidöppna och kantad med svart Kohl, en annan forntida egyptiska sed. Chefen för två ormar vrida ur toppen av Tut huvud klänning och från hakan är den långa konisk form egyptierna används för att representera ett skägg.

Kläder och promenadkäppar

Egyptierna trodde att efter döden en person bodde på i eftervärlden. Och enligt en station de tillhandahållit sina döda med någon och varje gång de trodde personen skulle njuta och behöver i efter liv. För Tut, var han försedd med kläder, mat, lampor och skrivmaskiner. Det fanns 50 plagg klippa och sys i tunikor, kiltar, handskar, halsdukar och huvudbonader. En intressant uppsättning av artefakter promenadkäppar, 139 av dem för att vara exakt. De promenadkäppar gjordes av ebenholts, elfenben, silver och guld.

Idoler och statyer

De gamla egyptierna var polyteistiska, vilket innebär att de trodde på många gudar. Varje gud i det gamla Egypten representerade en annan aspekt av skapelsen och det dagliga livet, inte olikt grekiska gudarnas. De egyptiska gudar var relaterade till varandra och några av dem har hänvisat till som en kombination av en eller flera. De var ofta avbildas som människor som hade huvudet av ett djur, såsom Anubis som hade huvudet av en jackel. Anubis var en gud i samband med begravning och vakar över de döda. Många idoler som skulle kunna passa i handflatan, som skildrar gudar hittades i graven. Några stora statyer, bland annat en av en Anubis upptäcktes också.

Andra saker

Allt som Tut var benägna att använda eller njuta av i sitt liv på jorden ingick också i sin grav. Det fanns spel, fläktar, mat, parfym ornament och musikinstrument. Det fanns också föremål avsedda att muta gudarna i underjorden och erbjuda skydd till Tut, om han skulle behöva det. Det fanns kopiösa mängder av smycken, dolkar, svärd och sköldar. Det fanns sex vagnar som mestadels var sannolikt kommer att användas av Tut att transportera sig själv och sina skatter till underjorden. Han var också utrustad med stolar, soffor och två troner.