Idéer för en hemmagjord dropp system

Idéer för en hemmagjord dropp system


En droppbevattningssystem sparar tid och arbete i en trädgård. Med hjälp av en metod för perforerade slangar eller rör, behöver du inte manuellt vatten din trädgård. Många droppsystemkonstruktioner finns, från enkla till komplexa. Genom att förstå hur ett dropp system fungerar, kommer du att kunna designa och bygga din egen.

emitter Placering

Colorado State University rekommenderar att placera sändarna bredvid rötterna av växter. En emitter kan vara gjord av ett litet rör med borrade hål. Du kan göra din egen genom att borra 1/8-tums hål i antingen 1 / 2- eller 3/8-tums PVC-rör. Kommersiellt beredda sändare finns också. Om du vill ha ett flexibelt system, är perforerade blötläggningsslangar ett alternativ. Du kan placera vattenledningarna ner först, och sedan borra hålen i närheten av växterna.

Kontroller

Styrenheten kan vara low-tech eller high-tech. Du kan vara din egen lågteknologiska controller genom att manuellt vrida droppsystemet på och av. University of Arizona anger en programmerbar styrenhet kan du ställa in på och av tider, så att du inte behöver manuellt "barnvakt" systemet. För större, mer komplicerade system, kan en styrenhet du ställa in start- och stopptider av trädgårdszoner kan så olika delar av landskapet få vatten på olika dagar.

returflöde förebyggande

Båda universiteten är överens om att förebygga backflöde är nödvändigt. Om slump en översvämning eller en vakuumficka uppstår kan vatten sugas tillbaka in i vattentillförseln. Detta kallas för en backflöde. Back-flöde preventers är enkla envägsventiler, och finns tillgängliga på varje VVS leverans hus eller trädgård centrum. Detta är billig försäkring mot förorening av ditt vatten med en backflöde.

Layout och design

Först måste du rita en ovanifrån av ditt område. Analysera där växterna är, och där du vill att vattnet att flöda. Placera dropplinjer i enlighet med och haka upp linjerna antingen till en styrenhet, eller till utomhus kranen. University of Arizona föreslår flera zoner, så att du kan vattna varje individuellt.