Hur tar man bort plack från tandproteser

Hur tar man bort plack från tandproteser


En av de bästa sakerna med att ha proteser är att de är lättare att rengöra än riktiga tänder. Du kan ta dem direkt ur munnen, ge dem en bra rening, och blöta dem att ta bort svåra fläckar. Tandläkare rekommenderar att du tar hand om dina proteser precis som du tog hand om dina riktiga tänder, rengöra dem minst två gånger om dagen. Om du vill behålla dem gnistrande vit, undvika att dricka kaffe eller röka cigaretter med dem.

Instruktioner

1 Placera en handduk över bänkskivan där du planerar att rengöra dina proteser. Detta sätt, om du tappar dem du inte kommer att bryta dem.

2 Fyll ett glas med vatten och placera den på disken.

3 Placera en skvätt tandkräm storleken på cirka två ärtor på din tandborste.

4 Ta bort dina proteser.

5 Scrub dina proteser med din tandborste. Gnugga inte för hårt, eftersom du kan orsaka spår i ytan av tänderna. Se till att du skrubba ordentligt, men att få i alla sprickor och sprickor. Dessa är de områden där plack är mest sannolikt att bygga upp.

6 Skölj alla tandkräm bort av dina proteser. Skrubba dem lite med tandborsten om du är orolig att tandkrämen håller fast vid dem.

7 Placera dina proteser i glas vatten. Släpp en brus protes rengöringstablett i glaset. Blötlägg proteser så länge förpackningen på tabletterna rekommenderar. Blötlägg inte dina proteser i denna blandning över natten eftersom det kan skada dem. Endast blöta dem i rent vatten över natten.

8 Förbered din tandborste en gång med tandkräm.

9 Ta bort dina proteser från glaset och skölj dem under kallt vatten.

10 Borsta tandproteser med tandborste och tandkräm igen. Detta kommer att rensa eventuella kvarvarande rengöringsmedel tablett från dem.

11 Skölj dina proteser helt och sätta tillbaka dem i munnen.