Typer av lasagne

Typer av lasagne


Lasagne är en populär bakade pastarätt, och vilka typer av lasagne begränsas endast av fantasin. Gör traditionella lasagnes genom alternerande skikt av kött, ost och lasagne nudlar med eller utan sås och ugn-baka tills bubblande het. Lasagne faller i allmänhet i tre kategorier: kött, grönsaker eller ost. De typer av ost eller kött och hur de kombineras avgöra vilken typ av lasagne som serveras. Andra typer, såsom dessert lasagnes, kontinuerligt skapas för att tillfredsställa kravet på denna underbara skålen.

kött lasagne

Kött lasagne är protein tät och görs med korv och hamburgare, keso, Parmigiano-Reggiano, mozzarella och hela ägg. Vitlök och lök, klassiska italienska kryddor och tomatsås, hela tomater och tomatpuré omfattar de primära ingredienserna tillsammans med lasagne nudlar. Kött lasagne som har bakat tills det är bubblig och varmt är en läcker och mättande måltid åt sig själv.

ost lasagne

Medan ost lasagne är meatless, är det lika tillfredsställande som kött sort. Fem ostar av subtilt kompletterande smaker skapar grunden för denna maträtt. Mascarpone, ricotta, Parmigiano-Reggiano, Provolone och mozzarella ost kombineras för denna rika, rikliga lasagne. Lägg till italienska kryddor såsom hackade oregano och basilika, hackad vitlök och lök, timjan och persilja att korrekt säsongen subtila smaker av osten.

vegetabiliska lasagne

Denna maträtt innehåller en liten mängd av mozzarella och ricotta ost, men för det mesta är gjord av grönsaker, med skivad och grillad aubergine fungerar som traditionella lasagne nudlar. Smaken förstärks genom tillsats av canola och olivolja med balsamvinäger och de lämpliga italienska kryddor. Skär Vegetarisk lasagne i fyrkanter och råga med en generös sked hemlagad valnöt pesto sås för en läcker måltid.

Dessert lasagne

Dessert lasagne är ovanligt nog att vara en konversation starter. Det är rik och fyllning och vanligtvis serveras i små rutor på en efterrätt drizzled med mörk choklad. Ricottaost, socker, kakao och ägg blandas samman, och sedan choklad chips och apelsinskal rörs i mixen. Den nedre delen av gryta sprids med denna blandning, som toppas med pistagenötter och sedan ett lager av äggnudlar. Processen upprepas tills casserolematrätt är full. Grädda lasagne för 35 till 40 minuter och råga med grovt riven vit choklad. Inte bara är det lasagne rika och läckra, men presentationen är också fantastisk.