Kommer Agapanthus Donau blomma under det första året?

Kommer Agapanthus Donau blomma under det första året?


Den Agapanthus, även känd som den afrikanska Lily, växer i klumpar av långa, smala blad toppad med hög gående blomstjälkar. Blommar på sommaren, de är örtartade perenna växter av olika arter och härdighet, med stora huvuden av blått, rosa, lila eller vita blommor. De kan nå en höjd på mellan 40 cm till 1,5 m (15 inches till 5 fot) och en spridning av 30 till 60 cm (12 till 24 tum). Ursprungligen från Sydafrika är agapanthus donau härdiga nog att växa i full sol och blomma under det första året, om de placeras i väldränerad jord.

Blommande

Den Agapanthus Donau har en klump av gröna blad som växer höga attraktiva trumpetformade blå blommor med en mörkblå rand från juli till september. Liksom blommande under det första året om omsorgsfullt odlade, är agapanthus perenn och kommer att fortsätta att blomma varje år, vilket ger bra snittblommor. Silver fröställningar kan lämnas under vintern för att ge några dekorativa trädgård intresse. Royal Horticultural Society webbplatsen antyder att skydda växter under vintern med en kompost av sand eller halm, innan du tar bort kompost på våren.

Odling

En bra behållare växt är agapanthus donau en halv Härdig perenn som behöver väldränerad jord i en varm, skyddad situationen i full sol. Blötlägg rötterna i vatten innan man planterar det mellan februari och april för att njuta av en sommar blomningsperioden. RHS A till Ö Encyclopedia of Trädgårds växter råder vattna växterna fritt när i blom, men sparsamt på vintern. Applicera en månatlig flytande gödselmedel från vår till blomningstiden.

Fortplantning

Kommer Agapanthus Donau blomma under det första året?


Om sådd från frö, hålla fröplantor i en ram för den första vintern, särskilt i klimat utsatta för frost. Fröna kommer att blomma i två till tre år, även om agapanthus är inte alltid lyckas odlas på detta sätt. Divide etablerade växter vart fjärde eller femte år mellan våren och försommaren, när de sprids är alltför tät. Enligt Learn2grow växer gröna bandliknande blad från köttiga rhizomer (underjordiska stammar) som sprids för att bilda klumpar av växter.

Vård

Kommer Agapanthus Donau blomma under det första året?


Den Agapanthus donau är huvudsakligen sjukdomsfria, men se upp för sniglar. Shoot Trädgårds webbplats föreslår att skära tillbringade blomhuvuden i höst, om inte lämnar fröställningar för dekoration under vintern. Hålla anläggningen i väldränerad men fukt behålla jord och se till att den blir inte vatten loggas. För att uppmuntra blomning, plantera en ny Agapanthus donua i en behållare och låt den bli root-bunden. Placera behållare odlade växter i en torr, frostfri plats som en vinterträdgård eller växthus under vintern.