Hur att tona Exteriör latexfärg

Hur att tona Exteriör latexfärg


Toning eller ändra färgen på latexfärg är lätt att göra, men det kan vara svårt att få ett perfekt resultat. Färgblandning är lite av en konst, och det är mycket enkelt att få en färg nära till vad du vill, men gör det exakt kan vara utmanande. Färg som du nyligen har köpt, som visade sig inte vara den färg du vill, kan nästan alltid återlämnas eller retinted i butiken du köpte den från. Om du försöker att matcha en färg som redan finns på väggen, kan du ta ett prov till färghandel, där de har en dator som kan "se" färg och berätta nyanseringsmaskinen hur att replikera det med otroligt noggranna resultat . Läs vidare för att lära sig att prova på retinting latexfärg om du vill göra det själv.

Instruktioner

1 Rör om färgen du vill retint noggrant med rör pinne.

2 Forskning hur man blandar vissa färger för att göra andra. Kom ihåg grunderna såsom gul + blå = grön, röd + blå = lila, röd + gul = orange. Svart färg kommer att fördjupa din färg och lägga till vitt kommer att lätta den. Varje enskild djup färg kan läggas till en ljus färg för att göra det en blekare version av djup färg.

3 Lägg till små mängder av djupt färgade måla en bit i taget och rör om ordentligt tills färgen approximerar den färg du önskar. Inser att latexfärg kan torka antingen mörkare eller ljusare så inte överdriva den djupa toning tills du experimentera några gånger med steg tre och fyra.

4 Använd pensel för att tillämpa vissa av din nyligen blandad färg på en bit kartong och låt den torka. Applicera ett andra och kanske en tredje skikt med tillräcklig torktid mellan. Lägg märke till om färgen torkar att vara en ljusare eller mörkare färg.

5 Upprepa steg tre och fyra tills färgen du önskar har uppnåtts.