Dowel gemensamma fördelar

Dowel gemensamma fördelar


Det finns anmärkningsvärda fördelar i samband med styr lederna. Lim baserat butt och geringssågar tappförband är rutinmässigt används för att producera osynliga skarvar och för att minska monteringskostnader inom möbelindustrin. Men när man använder vanlig lös kornat spånskivor, långhals borrar och speciella dymlingar måste användas. Med hjälp av en Dymling jigg och styrcentraler gör producera plugg lederna ganska lätt. Detta gör dem till ett populärt val bland professionella och DIY möbelsnickare.

Enkelhet

Att sammanfoga två träbitar, borra två motstående hål i båda passytor, halva längden av pluggen. Applicera lim på de gemensamma ytorna och inuti hålen. Sätt färdigskurna pluggar i hålen på en av bitarna. Föra de två måsten tillsammans och sätt in pluggarna i de matchande hålen på den andra delen. Kläm fast leden, torka av överflödigt lim med en fuktig trasa och du är klar. Den svåraste delen av att göra en träpinne fog borra hålen noggrant. Men med hjälp av styrcentraler eller en Dymling jigg förenklar denna process. Dymlings centrum är en rund metallplugg med en fläns på en ände för att hålla den mot ytan av träet, och det finns en vass punkt som skjuter ut från mitten av flänsen. Om du vill använda styrcentra, borra en uppsättning av hål i rät vinkel i ansiktet på den första delen av trä. Sätt i rätt storlek styrcentra i hålen och föra de två halvorna av leden tillsammans med måttligt tryck. De vassa spetsar på styrcentra kommer att markera passande hål på andra träbit. Borra dessa hål och fylla fogen, såsom beskrivits ovan. Dymling jiggar är försedda med borr guider och klämmor som tillåter korrekt positionering och exakt borrning. Följaktligen med hjälp av en Dymling jigg, en perfekt dymling gemensamt kan åstadkommas på några minuter.

Utseende

Med styr lederna finns det inga fula laxstjärtar, fästelement eller konsoler fördärva uppkomsten av fina möbler. Tapparna är begravda i trä, med bara en tunn limfog synlig på stolsben, bordsben och sidorna av skåp.

Styrka

Det finns två typer av stress som ålagts styr leder, i sidled eller "skjuvning" stress och tillbakadragande stress. Dymlingar är vanligen tillverkade av gul björk, bok eller sockerlönn. Dessa skogar har långa, tuffa fibrer som tillåter dem att motstå kraftiga skärbelastningar. När det gäller tillbakadragande stress, en gång härdade, modern polyvinylacetat (PVA) bindemedel som används på styr lederna gör det nästan omöjligt att dra leden isär.

Ekonomi

Korrekt placerade dymlingar tillåter två halvor av ett gemensamt att precist inriktade utan att använda speciella jiggar eller utrustning. Följaktligen verktygskostnaderna hålls till ett minimum eftersom ingen dyrbar bearbetning, annat än användning av en enkel spiralborr, som krävs. Slutligen kan styr fogar fyllas på några minuter, vilket minskar kostnader för arbetskraft.