Hur man använder klon verktyg i GIMP Freeware

Hur man använder klon verktyg i GIMP Freeware


Även om du kan kopiera en del av en bild med hjälp GIMP helt enkelt genom att först välja det och sedan kopiera markeringen och klistra in den på andra håll, är klonverktyget mycket mer flexibel. I stället för att begränsas av storleken och formen på ditt val, kan du måla med klonverktyget med hjälp av en pensel spets med en storlek, form och hårdhet som du väljer. Du kan också välja vilket blandningsläge kommer att användas för kloning och om du vill använda ett mönster som källa snarare än en bild.

Instruktioner

1 Starta GIMP och öppna den bild du vill redigera. Alternativt kan du också öppna en andra bild som ska användas som källa för kloning. Välj "Clone" verktyg i verktygslådan.

2 Håll "Ctrl" och klicka på den del av bilden som du vill använda som källa för kloning. Alternativt kan du välja "Mönster" i Clone verktygsalternativen genom att klicka på mönsterrutan omedelbart nedanför och välj ett mönster från listan för att använda den som källa. Vid behov, justera de olika penselalternativ, såsom storlek, form, hårdhet, opacitet och blandningsläge.

3 Måla med verktyget på den plats där du vill att källan som skall klonas. Detta fungerar inte bara inom samma bild, men också över bilder - om du öppnat två separata bilder i det första steget, kan du använda en som källa och en som destination.