Supima Cotton Vs. egyptisk bomull

Supima Cotton Vs. egyptisk bomull


Bomull har varit tyget av våra liv i århundraden. Egyptisk bomull kallas ibland för att vara lyx bomull inom vår kultur medan andra bomullstyger kan vara lika, om inte bättre, i kvalitet. Att vara en utbildad konsument på vad skillnaderna är mellan varje typ är hur man kan få den bästa produkten.

Definition

Namnet "supima" är en förkortad förkortning för Superior Pima, och ett registrerat varumärke som tillhör Supima (www.supima.com). Det är ett namn för att främja textilkvalitet och användning av 100 procent amerikansk Pima bomull. Pima bomull är en typ av extra långa stapelvara eller ELS bomull. Bomull anses ELS om det är 3/8 inches eller längre i USA och är ett sätt att definiera en premie bomull. Egyptisk bomull är alla bomull odlas inom landet av Egypten.

Historia

Egyptisk bomull har några av de äldsta historia. Det skördades nära Nilen och bärs som kläder så sent som 5000 f.Kr. och möjligen så tidigt som 12.000 BC, även om det är spekulativ. Bomulls fibrer skördas i vad som är känt i dag som Pakistan, i 3000 f.Kr. Det reste från araberna till Europa någon gång runt 800 AD Bomull växer bäst i varma klimat, och kan odlas från ett land till ett annat, beviljat är inom ett område av temperaturer. Odlas främst i USA, kom Pima bomull för att vara, någon gång runt 1700-talet. Det var korsavlade med egyptisk bomull för att få sin ELS status. Ursprungligen kallad amerikansk-egyptisk bomull, ändrades namnet för att hedra de Pima indierna i 1900-talet med stöd från amerikanska odlare.

användningar

När bomullen skördas, har en mängd olika användningsområden. Det spinns i tyg för kläder, lakan, handdukar, tält eller används i finpapper. Fröna används för att mata boskap, medan en annan del av fröna krossas för att ge matolja eller matfett.

Identifiering

Växande låga till mitten höjd, är bomull en perenn buske. Det ger en vit boll som innehåller fibrer för bomull, och är vad som skördas från anläggningen. Den växer i varma, soliga klimat.

överväganden

När du väljer mellan två typer av bomull som egyptiska och Supima, bör man försäkra sig om ett par saker. Se till att det är 100 procent. Om det inte ange detta, kan det innebära att det är sämre bomull sätts, oavsett vilken typ. Håll trådtäthet i åtanke, för extremt fin bomull kan ha mer fibrer spunna i sin duk, vilket gör en högre thread count. Detta, i sin tur, skapar mer mjukhet.