Hur man behandlar påverkade avföring

Hur man behandlar påverkade avföring


Fekalom är en allvarlig komplikation av förstoppning i vilket avföring hårdnar och kan inte längre tas bort med normala tarmrörelser. Kirurgi kan behövas om aggressiva åtgärder inte vidtas för att försöka eliminera avföring.

Instruktioner

1 Leta efter något av följande tecken och symtom på fekalom: avsaknad av tarmrörelser, en känsla av fullhet i ändtarmen, uttänjning i buken eller magbesvär, förlust av urin kontroll, en fast massa i nedre vänstra delen av buken, vattnig avföring eller utskrivning från ändtarmen.

2 Drick rikligt med vatten och undvika stärkelse och kött.

3 Ät mycket frukt, bladgrönsaker, kli och fiberrik spannmål. Torkade frukter såsom aprikoser, datum och katrinplommon är ett utmärkt sätt att få fiber medan backpacking.

4 Administrera en pall mjukmedel, laxermedel, eller mjölk av magnesia.

5 Administrera en glycerin suppositorium att uppmuntra passage av avföring och för att förhindra den härdade avföring från att skada den rektala slemhinnan. Om en glycerin stolpiller är tillgängliga i området kan du behöva improvisera ett lavemang med hjälp av mineralolja.

6 Digital bort avföringen med följande steg om ingen av ovanstående åtgärder evakuerar framgångsrikt pallen.

7 Sätt på en latexhandske och administrera ett lavemang glycerin eller mineralolja. Smörj latexhandske och sätter pekfingret i ändtarmen och försiktigt lokalisera massa av avföring.

8 Bryt upp massan av avföring bit för bit med varsam stimulans, noga med att inte skada till ändtarmen foder. Försök att eliminera bitarna på en bit-för-bit basis med hjälp av en glycerin stolpiller.

9 Evakuera person om det påverkade avföring inte kan lokaliseras med en handske finger, om digital sondering inte eliminera avföring, om feber förekommer, eller om den rektala fodret alls skadad i borttagningsprocessen.