Hur tar man bort lim på porslin kakel för återanvändning

Hur tar man bort lim på porslin kakel för återanvändning


Kakel bärgning jobb är ett populärt sätt att återanvända gamla material. Som grön byggnad blir vanligare, är mer gamla plattor som bärgades från golv, väggar och bänkskivor och håller på att installeras i nya applikationer. Porslin plattor är extremt täta och hållbara material, vilket gör dem lättare att rädda än vissa andra plattor. Metoden för avlägsnande av bindemedlet kommer att bero på vilken typ av bindemedel användes.

Instruktioner

1 Använd en 6-tums rakblad för att skrapa bort huvuddelen av bindemedlet. Detta tar inte bort alla limmet, men det kan komma upp tillräckligt för att göra lösningsmedlet arbete lättare.

2 Använd en skum pensel för att sprida en pasta lim remover, finns på de flesta järnaffärer, på den gamla kitt. Låt den att penetrera och mjuka upp mastix. Hur mycket tid kommer att variera beroende på den remover som används och åldern och mängden mastix. Testa limmet ofta genom att skrapa den med rakblad för att se hur lätt det är att komma upp.

3 Skrapa bort den uppmjukade limmet med rakblad efter remover görs genomträngande. Använd en svamp för att rensa upp de återstående lim och förbereda kakel för återanvändning. Låt plattan torka ordentligt innan montering.

1 Använd en 6-tums rakblad för att skrapa av huvuddelen av bindemedlet från plattan.

2 Slipa av ytterligare lim från kakel med en vinkelslip. Kontinuerligt flytta kvarnen över kakel. Håller kvarnen på ett ställe kan etsa eller skada kakel. Slipa gamla limmet ner till en slät yta, eller tills kakel syns igenom. Plattan ska vara jämnt och vågrätt för ominstallation.

3 Använd en svamp för att torka av kakel och ta bort klister damm och skräp. Låt plattan torka ordentligt innan montering.