Däckstorlek Information

Däckstorlek Information


Kodad information märkt på sidan av däck ger förare och tekniker med viktig information om ett däck avsedda användning, vikt kapacitet, dimensioner, temperatur och hastighetsbegränsningar. Att förstå dessa däckstorleks koder gör förarna att fatta välgrundade beslut när de köper däck.

Början av kod

I däck dimensionering, märkeskoden som finns på däckets sidovägg börjar vanligtvis med en enda bokstav som anger däckets avsedda ändamål. Till exempel, däck som börjar med en P indikerar att däcket är en P-metrisk storlek som är avsedd för användning på passagerarfordon inklusive bilar, SUVs och minibussar. Andra bokstäver inkluderar T (Temporary Spare), LT (lätta lastbilar), C (kommersiella) och ST (special trailer).

Bredd

Omedelbart efter den första bokstaven i däckets storlekskoden är en serie av tre siffror. Dessa siffror är kända som däckbredden och ange beloppet millimeter (mm) från den bredaste punkten av däckets yttre sidovägg och den bredaste punkten av däckets inre sidovägg.

andra aspekter

Andra aspekter av däck dimensionering som ingår i den tryckta koden på däckets sidovägg är interna konstruktion, däck och hjuldiameter, sidovägg bildformat, tjänstebeskrivning och hastighetsklass. När du väljer ett däck, är det fördelaktigt att vara förtrogen med de betydelser som finns i en däckstorleks kod.