Hur man öppnar ett kassettband

Hur man öppnar ett kassettband


Om du fortfarande hänger på dina gamla kassettband eller blanda band, är det viktigt att hålla dem i gott skick. En av nycklarna till att öka livslängden på en gammal ljud kassettband är att hålla den ren. Mögla och damm kan hålla en ljudkassett från att spela och kan även förstöra ditt kassettdäck. För att hålla insidan av dina ljudkassetter ren, kan det vara nödvändigt att öppna höljet. Detta är en mild process som måste göras på rätt sätt för att hålla tejpen från att skadas.

Instruktioner

1 Leta reda på små skruvar på både vänster och höger sida av botten av kassettband.

2 Sätt en glasögonreparationssats skruvmejsel i ett skruvhuvud (vänster eller höger) och vrid den moturs. Gör detta tills skruven tas bort.

3 Upprepa steg 2 för skruven på den motsatta sidan av botten av kassettband. Placera skruvarna i en liten skål eller kopp för förvaring.

4 Leta reda på skruvarna på både vänster och höger sida av toppen av kassettband.

5 Håll bandet semi-flat så att sidan med bandrullar är nedåt. Detta kommer att hålla tejpen från rinner ut när höljet avlägsnas.

6 Upprepa steg 2 för de två skruvarna på toppen av kassettband. Placera skruvarna i liten skål eller kopp.

7 Dra försiktigt höljet isär, hålla sidan med bandrullar nedåt och själva kassetten halv platt. Detta kommer att utsätta bandet i kassetten, vilket gör det lätt att rengöra eller reparera.