Kulinariska användningsområden för franska Sorrel

Kulinariska användningsområden för franska Sorrel


Sorrel är ett gammalt germanskt ord för "sura" och sorrels, en flerårig ört, är verkligen det. Franska ängssyra påminner ibland människor av citron med sin smak och arom. Dess användning i matlagning länge föregår franska, med uppgifter om dess användning i det gamla Egypten. En bra källa till vitamin A och C, vissa gastronomer hävdar franska ängssyra är ett stöd för matsmältningen samt en välsmakande, tårta krydda i mat.

pesto

Pasta och pizza par väl med pesto (italienska för pasta). Som normalt förknippas med basilika, är en pesto en ört med andra ingredienser som antingen mosade med en mortel eller mark i olika typer av livsmedelsproducenter, som sedan läggs till andra livsmedel för att belägga eller blanda dem med smak. En bra franska fux pesto görs med 2 koppar av ängssyra - stjälkar bort - och en blandning av 1/4 kopp pinjenötter, 1/3 kopp persilja, 2 vitlöksklyftor, 1/3 kopp parmesanost och 1/4 kopp olivolja.

soppor

Sorrel älskare ibland laga mat denna tårta ört i soppor. Smaken av ängssyra komplimanger fjäderfä, aliums, stärkelse, krämer och söta grönsaker. Franska ängssyra gör en välsmakande Vichyssoise, blandat med lök, gräslök och purjolök tillsammans med potatis, vispgrädde och kycklingbuljong. En liknande recept är ängssyra, purjolök och ärtsoppa, som innehåller sockerärtor och gräddfil.

Mera Sorrel fat

Andra kulinariska användningsområden för ängssyra inkluderar bakverk, stuvningar, stekt mat och köttpajer. Om du laga en vanlig recept för en gruyere lök tart, kan du lägga till några smör sauterade franska ängssyra och ändra tårta till en mer lemony bakverk. Kalvkött gryta är ibland med ängssyra. Kalvkött är också en viktig ingrediens i Tendron de veau aux epinards, en stekt cirkel som använder ängssyra, ost och spenat som fyllningen. Vissa människor njuta av piska upp en fyra-ägg smeten, doppa sorrel bladen i smeten, sedan fritering dem.

varningar

French sorrel bör inte overeaten. Den innehåller oxalsyra, som är associerad med njursten och gastrisk hyperaciditet. Vissa vårdpersonal rekommenderar att du undviker sorrels om du lider av gikt och andra former av artrit som förknippas med systemiska syror. Cook ängssyra endast med köksredskap av rostfritt stål, eftersom sorrel frigör giftiga joner från aluminium och utvecklar en rolig eftersmak när tillagas i järn. Sorrel te fungerar som ett diuretikum och bör endast användas som sådan medicinskt och under medicinsk övervakning.