Historia Floral Art

Historia Floral Art


Blommor har vuxit på alla kontinenter i över 100 miljoner år. Forskare uppskattar att 270.000 arter finns idag. Blommönster är en av de tidigaste metoderna för kreativa uttryck. Många blomsterarrangemang tekniker går tillbaka flera tusen år. Forntida influenser från Asien, Medelhavet och Europa dominerar fortfarande blom- konst. Western blommönster som blomstrade efter andra världskriget kombinerar ofta andra metoder i en modern stil.

Egyptisk Floral Design

Egyptierna användes först snittblommor i vaser som prydnads bitar, och i mänskliga offerceremonier. Stilen betonade en mindre-är-mer strategi, med en enkel primär färgschema upprepas hela konstruktionen. En rad av blommor, lotusblommor, näckrosor, rosor och andra inhemska blommor fodrade en vas tillsammans med några knoppar eller blad. Flowers var aldrig grupperade i buntar. En enda blomma fyllde en vas med en eller två blad stammar bredvid. Blommor betecknas också rikedom och ställning. Medborgare bar enkla kransar i håret för heliga ceremonier.

Grekiska Floral Design

Den grekiska civilisationen dyrkade konsten som ingen kultur förr eller senare. Greker inte bara sätta blommor i vaser men visas och bar dem som kransar, lagrar och kransar. Blomman och ört-strödda skäl gav en festlig luft under ceremonier. Greker drog enkel och elegant design till en blommans färg eller form. Dess doft och andlig anslutning till deras gudar var av större betydelse. Idrottsmän, poeter och ledare fick kransar som belöning. Frukter och blommor skapade världens första överflöd som en symbol för överflöd.

Roman Floral Design

Det romerska riket fortsatte de grekiska blommor sätt, bara mer så. Blommor strömmade bokstavligen från himlen över festivaler, bröllop och medborgerlig ceremonier till den grad att folk gick ofta knä djupt i blommor. Wreathes och lagrar vunnit i betydelse, utarbetad design och extra vikt. Romarna vävde de första blomma korgar med en hög rygg och låg öppen front överfyllda med färgglada, väldoftande blommor. Stora halsdukar transporteras blomsterbuketter under religiösa händelser som offer till gudarna.

Asiatiska blommor Design

Buddhistiska och Konfucius religiösa läror påverkat kinesiska blommönster. Innan Kristi födelse, blommor i handmålade keramik smyckade tempel. Blommor "andliga sammanhang var viktigare än storlek eller doft. Designen Canons av Hsieh Ho, en kinesisk konstnär betonade färgstarka men strama arrangemang. Den japanska blommönster utvecklat två mycket stiliserade metoder. Rikkwa eller stående blommor, replikerade natur med arrangemang mer än 10 fot höga blommor blandat med kala grenar och blad. Den ikebana asymmetriska stil betonade linje inte färg, skapar begreppet blommor i en grupp av tre att representera himlen, jorden och människan.

Renaissance Floral Design

Renässansen inledde en ny era av design. Blommor dök upp i målningar och vävt i väv. Blommönster blev ett yrke på uppdrag av förmögna beskyddare och regeringar. Stora grupper av blommor i vaser exponerade bara blommor; gömmer stjälkarna blev den accepterade stil. Wreathes inte slitna men används i hem och kyrkor. Blomma wreathes blandas med frukt och kottar växte i popularitet. Renaissance blommönster gav världen julen krans.

Baroque Floral Design

Engelsk målare William Hogarth återuppfunnit europeiska blommönster med sin "Line of Beauty" eller S-kurva design. Den asymmetriska stil låter ögat flödet längs kurvan som om blommorna flyttas. Det kraftigt kontrasterade den raka och parallella linje inställning alla blommönster fram till denna punkt. Arrangemang hade nu en känsla av liv och spänning i stället för statiska grupper av blommor. S-kurvan är en populär blom- designkoncept.

Victorian Floral Design

Den viktorianska eran är utan lika i Englands historia. Nya industrier, konst, litteratur och musik hela blomstrade. Hem trädgårdar och grönskande offentliga som återspeglade de nya influenser. Romantiken tog över, och triangulära och cirkulära blomsterarrangemang, ofta med hjälp av rosor i tenn vaser, blev större och finare. Blomsterutställningar och trädgårds klubbar exploderat i popularitet. Artiklar ägnas åt blomma designen dök upp i engelska tidningar, och gillen försökte skriva manualerna första design.