Hur man gör och använda en Mini Hand Loom

Hur man gör och använda en Mini Hand Loom


Vävning involverar sammanflätning av två material, såsom tyg eller gräs, för att bilda en struktur. Det är oklart vad ursprung vävning är, eftersom det finns bevis för vävning från så långt tillbaka som vi har bevis för civilisation. En ram vävstol, eller hand vävstol, är ett bärbart verktyg för vävning och byggdes historiskt från fyra pinnar förenade i rät vinkel.

Instruktioner

Gör Loom

1 Ta bort glas från en gammal trä, kvadratiska eller rektangulära bildramen.

2 Du kommer att använda avslutande spikar runt kanterna på vävstolen för att säkra textil. Använd en linjal och penna på plan baksida av ramen, för att markera ut där naglarna ska gå så att de är åtskilda i grupper om tre, med en något bredare utrymme efter varje grupp av tre, över längden på varje sida of the Loom.

3 Hammer efterbehandling naglar placerade i grupper om tre på de märken du har gjort. Hammer naglarna i cirka 1/8 tum, tillräckligt för att se till att naglarna inte kommer ut på egen hand. Det blir lättare för dig att arbeta med vävstolen om naglar är alla samma höjd. Hur många du använder beror på storleken på bildramen som du har valt, kommer dock 12 spikar över varje sida ger en fin kvadrat väv.

Hur du använder din hand Loom

1 Du kan hålla din hand vävstol i handen, placera i knät eller ställa på ett bord.

2 Haka din garn i mitten under de första två spikar på övre vänstra hörnet av vävstolen. Garnet på den vänstra sidan av spikarna bör vara tillräckligt lång att den sträcker sig en tum eller två under botten av vävstolen.

3 Vänd vävstol så att den högra sidan är nu toppen och upprepa processen från steg tre, skapar ett rutnät som att väva. När du når den högra sidan av vävstolen igen, vrid vävstolen igen och upprepa processen en sista gång.

4 Ta garnet ner runt de nedre två spikar som är direkt motsatt de två översta du redan har en slinga. Korsa höger strängen över vänster och stift rätt strängen ner med vänster tumme.

5 Ta den lösa strängen med höger hand, hoppa en spik och loopa garnet över den fjärde och femte naglar. Föra ner till botten naglar, hoppa en spik igen på botten, att kroka fast garnet på de nästa två nedre naglar. Ta garnet upp till toppen av vävstolen igen och upprepa detta tills du har nått slutet av serien av naglar på höger sida.

6 Linda garnet runt omkretsen av vävstol fyra gånger för att mäta tillräcklig garn. Skars med sax lämnar en 2-tums svans.

7 Packa garnet som du just lindas runt omkretsen av vävstolen. Trä den lösa änden av tråden genom ett garn nål. Du kommer nu använda detta garn att börja väva.

8 Ta nål och väva din tråd genom garnet längs utsidan, vänsterkant vävstolen sedan rotera vävstolen en sväng till höger.

9 Börja på höger sida, efter den andra spiken uppifrån. Spinn ditt nål över och under gallertrådarna tills du når slutet.

10 Rotera vävstolen tills nål och tråd är återigen på höger sida. Börja vävning över vävstolen igen. Vilken spik du väljer att väva efter beror på hur tight en väv som du vill skapa. Fortsätt på detta sätt tills du når slutet av vävstolen.

11 Ta bort från vävstolen genom att lyfta den vävda torget upp bort av naglarna. Ta tag i kvadrat på båda sidor, med båda händerna. Håller torget ordentligt, flytta varje hand upp och ner mitt emot varandra för att reglera väva.

12 Trimma svansar med din sax.