Hur man mäter banan på en släpvagnsaxel

Hur man mäter banan på en släpvagnsaxel


En släpfordonets däck är fästa vid varje ände av en axel. Axlar är tillverkade av tungmetall och bildar stödsystemet under släpvagnen golvet på ramen. Laddar de tyngsta poster över axlarna på ett nyttofordonstrailern kan bidra till att förhindra ramen böjs och knytning medan i släptåg. Efter flera års användning, kommer släpvagnsaxlar rostar, bli svag och antingen böja eller bryta, nödvändiggör ersättning.

Instruktioner

1 Park släpvagnen på ett plant underlag. Antingen placera dragfordonet i parken om släpvagnen är kopplad till den, eller placera träblock på framsidan och baksidan av en uppsättning däck för att hålla trailern på plats.

2 Placera spetsen på ett måttband på navet ansikte på en sida av släpvagnsaxel. Sträck måttbandet tvärs till navet ansikte på den andra änden. Detta är spårmätning för en släpvagnsaxel utan däck monterade på den. Navet ansikte är den runda metalldelen på varje axel ände med hjulbultarna på den för montering av däck.

3 Mät däcken bredd på varje ände av axeln med ett måttband. Dividera antalet med 2 för att hitta mitten av däcket. Markera detta område på var och en av de två däck med vit märkning krita. Mäta avståndet från en kritmärket på ett däck till det andra. Använda denna process för att mäta spår på en axel med däck.