Hur att återuppliva NiCd batterier i sladdlösa verktyg

Hur att återuppliva NiCd batterier i sladdlösa verktyg


Nickel kadmium (NiCd) batterier fortfarande ganska vanligt att användas i sladdlösa elektriska handverktyg, trots ett litiumbaserat batteri förmåga att producera mer makt, håller längre och väger mindre. Priset kan utgöra en del av orsaken, NiCd-batterier är det billigaste typen av laddningsbart batteri. En stor fördel i samband med NiCd-batterier är att du ofta kan återuppliva dem; du kan inte göra detta om du har ett litiumbaserat batteri.

laddning

Ladda alltid din NiCd-batteri för att starta uppståndelsen processen. Placera den i laddaren och låt den ladda tills deavice indikerar den är full. Det är osannolikt att ta mer än cirka 30 minuter; och även när laddaren indikerar att batteriet är fullt, det fortfarande inte behålla laddningen det kunde när den var ny. Stäng av laddaren, när devicer indikerar den är full. Omedelbart ta bort batteriet från laddaren.

initial urladdning

Återuppväcka en NiCd innebär ur det helt och hållet. Inledningsvis du slår på din trådlösa verktyg och låt den gå tills den slutar fungera. Verktyget blir gradvis långsammare och långsammare, men inte stänga av den tills den slutar fungera. När verktyget stannar, stänga av den och låt batteriet och verktygs cool. Du hittar de är ganska varm.

sekundär Discharge

Slå på sladdlösa verktyg; det tas i drift igen, men det kommer inte att ha för mycket energi. Låt den gå tills den stannar som förut. Det förmodligen inte kommer att ta mer än ca 5 till 10 minuter. Stäng av verktyget och låt det vila några minuter; 10 minuter är vanligen bra.

djup urladdning

Att återuppliva din NiCd-batteri, utföra en djupurladdning. Detta tömmer all energi från batteriet och bryter upp cellstrukturen, gör det möjligt att behålla en större laddning. Slå bara på din trådlösa verktyg, låt den gå tills den stannar, stäng av den sedan. Upprepa tills verktyget inte fungerar. Detta innebär att du har helt urladdat batteriet.

Ladda om

Sätt batteriet på laddning i en timme, kanske mer. Om din laddare har en laddningsindikatorlampa, lämna din batteriladdning tills antingen lampan släcks eller ändrar färg. När batteriet har laddats, kan du använda vid normal. I de flesta fall din NiCd-batteri återuppstår, men upprepa denna process varje halvår eller så, för att hålla batteriet i gott skick.