Om fastare mejslar

Om fastare mejslar


Det finns tre huvudsakliga typer av mejslar som du behöver för din träbearbetning bänk. Den skal mejsel, butt mejsel och fastare stämjärn är viktigt att fylla i alla uppgifter som krävs. Fastare stämjärn är midlength av de tre, och det tål ytterligare strejk med en hammare.

Identifiering

Se om tillverkningsföretag skapa flera typer av mejslar. Enligt Hirsch Company, denna tillverkare i Tyskland gör flera varumärkena mejslar. Hirsch fastare stämjärn och två körsbär är två av dessa, och de är samma utom namnet stämplat på dem.

Funktioner

Märka att de flesta fastare mejslar har antingen en läder pad på änden eller ett stålband runt änden av handtaget. Dessa absorbera stötar av en klubba strejk och förhindra trähandtag spricker. Det finns vanligtvis ett band runt trä där tången in i handtaget - igen, för att hålla träet spricker.

överväganden

Inte alla fastare mejslar är raka, men några är lätt koniska och smala vid spetsen. Merparten av tiden, kan du inte se skillnaden, men om du använder uppringd bromsok för att mäta det, visar skillnaden. Avsmalningen lägger ett problem om du skärpa mejsel med en jigg som använder en sida som en referens för 90-graders vinkel.

fördelar

Använd fastare mejsel när du vill klippa ut sektioner som behöver en rak linje. Om du gör avsluta arbetet på en stor plan yta, skulle du inte använda en fastare mejsel eftersom hörnet av mejseln tenderar att lämna urgröpningar. Du kan använda fastare mejsel för hoptappning och hårdare träslag.

Storlek

Köpa flera olika storlekar. Fastare mejsel kommer i medelstorlekar som sträcker sig från 1/16 tum till 2 inches. Eftersom de är nyttiga mejslar som fyller i för många jobb, hittar du att en uppsättning av olika storlekar är praktiskt. De flesta träbearbetning människor använder dem i området 1/4 tum till 3/4 tum, men snickare tenderar att använda ett större utbud av mejslar, inklusive några som är ganska tjocka så att de kan skära tapphål på virke.

effekter

Se vilken typ av stål bladet innehåller. Vissa metaller som tyska hög kolstål hålla kanten bättre, särskilt om det innehåller vanadin och kromlegeringar. Hitta de bästa fastare mejsel för att upprätthålla en vass kniv. Detta håller snitt stark, sparar tid och förhindrar överdriven slipning.