Filippinska pass Ansökningsprocess

Filippinska pass Ansökningsprocess


Erhålla ett pass i Filippinerna kräver presentationen av flera statliga utfärdat dokument och ett personligt utseende. Om du samlar in relevanta dokument, bilder och avgifter, ska du få ditt pass inom 10 till 20 arbetsdagar från din tid, beroende på vilken typ av tjänst du begärt. Passet processen bör inledas i god tid för att se dina resplaner inte störs.

Instruktioner

1 Ring utrikesdepartementet utnämning hot-line på 02-737-1000 och satt upp ett möte för passansökan. Dina kontaktuppgifter som krävs och lyssna noga när de berätta som bildar du behöver ta. Skriv ner det referensnummer som motsvarar din utnämning. Kundvård officer kommer också att ge dig en utskrift kodnummer.

2 Skriv ditt pass ansökan genom att gå till passport.com.ph/print~~V och ange utskrifts kodnummer. Fyll i ansökan.

3 Samla de handlingar som krävs. Alla behöver en färdig pass ansökningsblankett, personbevis på säkerhetspapper utfärdat av National Statistics Office eller en bestyrkt kopia, identitetsbevis (verifikationer som anger ditt fullständiga namn, födelsedatum och födelseort och medborgarskap) och eventuella kompletterande handlingar som krävs beroende på om du är en liten, en gift kvinna eller en muslim.

4 Samla de avgifter som krävs. Om du vill få ditt pass i 20 arbetsdagar, är en 950 peso avgift krävs. Om du vill påskynda processen och få ditt pass i 10 arbetsdagar, är en 1200 peso avgift krävs.

5 Har du ett foto tas av dig själv efter anvisningar för noterade på utrikesministeriet webbplats. Du bör vara i en frontal läge, med hela ansiktet exponerad och några glasögon eller färgade kontaktlinser bör tas bort. Om du vill att le, är en "Mona Lisa leende" föreslås (inga tänder eller tandkött visar).

6 Dubbelkolla att ditt pass ansökan fullständigt och korrekt ifylld före din tid och att du har alla nödvändiga dokument och foton. Du kommer inte att tillåtas inträde i utrikesdepartementet konsulat utan ett fullständigt pass ansökningsblankett och en giltig möte. Dessutom, kopiera alla dokument du tar med dig eftersom du inte kommer att tillåtas att fortsätta utan en kopia av varje dokument.

7 Kom på konsulat i Paranaque staden exakt 30 minuter före planerad utnämning. Om du är sent eller tidigt, kommer du inte bli antagen. Presentera din ansökan, vänta att kallas, betala din avgift och vänta medan en arbetstagare ingår data.

8 Vänta tills passet att komma fram till ditt hem i 10 till 20 arbetsdagar, beroende på om du har betalat för skyndsam service.