Hälsosam kost för att behålla vikten

Hälsosam kost för att behålla vikten


Enligt US Centers for Disease Control and Prevention, har fetma i USA stigit dramatiskt sedan 1985, med 33 stater som har en övervikt förekomsten av 25 procent eller högre och nio stater med fetma nivåer över 30 procent fram till 2010. Nästan två av tre amerikaner är feta eller överviktiga. Den amerikanska Office of Surgeon General hävdar att fetma har blivit en "kris" och en "epidemi" i Amerika. Däremot kan fetma förebyggas med en hälsosam kost som hjälper till att förlora och behålla vikten. Denna diet är viktigt att tänka på för både barn och vuxna.

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker är nyckeln till att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt. US Department of Agriculture rekommenderar att äta två till fyra portioner frukt och tre till fem portioner grönsaker varje dag. Mörkgröna grönsaker - som sallad, broccoli och spenat - är bäst för dig och innehåller mest näringsämnen. Isbergssallad bör undvikas. Orange grönsaker som squash, morötter och sötpotatis är också en del av en hälsosam kost. Dessutom frukter såsom äpplen, avokado, bär och grapefrukt är viktiga för att hålla kroppen frisk.

Fullkorn

USDA rekommenderar minst 3 oz av fullkorn per dag. Isabel De Los Rios, fitnessexpert och författare till "The Diet Solution", rekommenderar att äta grodda vetebröd och organiska sädmatar. Raffinerade kolhydrater eller bearbetade vete, finns i de flesta bröd, inklusive de som gör anspråk på att vara friskare. Raffinerad vete bryts ner till socker, vilket leder till matsmältningsbesvär och viktökning. Enligt De Los Rios, påverkar groning sammansättningen av spannmål, vilket ökar dess vitamininnehåll radikalt. Majsmjöl, havregryn, brunt ris, quinoa och hirs är exempel på oraffinerad fullkorn.

Mejeri

Konsumera mellan två och tre portioner av mejeriprodukter varje dag. Detta inkluderar låg fetthalt eller fettfri mjölk, hårda rå ostar som cheddar och schweiziska och låg fetthalt eller fettfri yoghurt. Dessa mejeriprodukter ge viktig kalcium till kroppen. Fitness expert De Los Rios rekommenderar att ge upp mjölk helt, eftersom många kemikalier och gifter läggs till mjölk när den bearbetas. Kalcium kan intas genom att äta gröna bladgrönsaker, rå ost och organiska yoghurt.

Protein

USDA rekommenderar mellan två och tre portioner av kött, fågel, fisk eller ägg varje dag. Leta efter organiskt, antibiotikafritt nötkött och kyckling, vildfångad fisk och buren ägg för att få det högsta beloppet av näringsämnen möjligt från protein val. Protein kan också hittas i icke-rostade nötter och frön som mandlar, hasselnötter och pumpafrön. Bönor och ärtor anses också proteinkällor och för att bibehålla en hälsosam vikt.

bra fetter

Behålla din vikt betyder inte att eliminera alla fetter och oljor från din diet. I själva verket, fetter och oljor är redan en del av din diet i maten du äter: fisk, oliver, smör, nötter och avokado. Undvik förädlade oljor som vegetabilisk olja, rapsolja och margarin. Stick med extra jungfruolja, oraffinerad kokosnötolja eller rå ekologiskt smör. Trots goda fetter är en viktig del av din dagliga kost, bör de konsumeras med måtta.

överväganden

Matmissbruk är ett stort hinder för viktminskning och underhåll. Om du äter en välbalanserad kost - tre måltider om dagen med hälsosam småätande mellan - du inte kommer att ha känslan av hunger eller sug. Dessutom är det viktigt att hålla sig inom din dagliga behov kalorier. Beroende på din body mass index, ålder, vikt och andra faktorer, kommer dessa krav varierar. Daglig aerob träning är också grundläggande för att förlora och behålla vikten. Besöka en läkare och diskutera det mest hälsosamma kost och motion plan för dig.