Vad är meningen med Amaryllis Flower?

Vad är meningen med Amaryllis Flower?


Tall härrörde, med trumpetliknande blommor, symboliserar amaryllis strålande skönhet. Emellertid har den grekiska mytologin det att blomman fick sin början från en blyg herdinna, som genomborrade hennes hjärta och skapade en röd blomma.

Mytologi

I den grekiska mytologin, Amaryllis var en herdinna som älskade Alteo, en herde med Hercules styrka och Apollo skönhet. Dock endast Alteo älskade blommor. Han hade ofta sagt att han bara skulle älska en flicka som köpte honom en ny blomma. Så, Amaryllis klädd i flick vita och verkade på Alteo dörr för 30 nätter, varje gång piercing hennes hjärta med en gyllene pil. När Alteo öppnade slutligen hans dörr, fann han en röd blomma, sprang från blod Amaryllis hjärta.

samtida Betydelse

Ordet "amaryllis" kommer från det grekiska ordet "amaryssein", som betyder "att gnistra," med hänvisning till blomningen. Idag symboliserar amaryllis stolthet, beslutsamhet och strålande skönhet - det slag som utgår från en inre källa och blommor utåt.

Funktioner

Vad är meningen med Amaryllis Flower?


Amaryllis har lång, tjock stjälkar och stora, färgglada blommor. Bloom färger inkluderar rött, rosa, vit, kräm, orange och randiga och brokiga nyanser av flera andra färger.

Bakgrund

Amaryllis är infödd till Sydafrika, Amerika och delar av Karibien. Det upptäcktes i Chile 1828 av Eduard Frede Poeppig, en läkare och växt jägare från Leipzig, Tyskland.

Rolig fakta

En amaryllis lampa kan producera blommor för upp till 75 år.